Kukoču poziv da zaigra za BiH? Baždarević: Nisam ga zvao, no Savez možda i je

Foto: Index

"BEZOBRAZNA LJEVICA" hrvatskog nogometa, Tonći Kukoč, barem kako on tvrdi, dobio je poziv od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 
 
Međutim, ako je cijela priča i istinita, ne radi se o službenom pozivu za reprezentaciju, već samo o pozivu na druženje i upoznavanje s izbornikom. Naime, već smo viđali takvu praksu u Savezu BiH, a sjećamo se da je na identičan način Safet Sušić želiuo upoznati i Alena Halilovića.
 
Kukoč nam je dostavio fotografiju poziva na kojoj se lijepo vidi logo saveza susjedne nam države te potpis predsjednika Saveza Begića, a u pismu koje je adresirano na Kukočev klub CSKA iz Sofije stoji kako su u Savezu svjesni da se radi o igraču koji je rođen u Hrvatskoj, no kako nema niti jedan nastup za A selekciju Hrvatske, što znači da s te strane ne postoji zapreka te da bi ga voljeli upoznati.
 
Poziv se odnosi na druženje uoči utakmice kvalifikacijske utakmice reprezentacije BiH i Izraela  12. lipnja 2015., a sastanak bi se trebao održati u hotelu ''Zenica'' u Zenici.
 
Uz fotografiju poziva, Kukoč nam je rekao koja je bila njegova prva reakcija na ovo iznenađenje:
 
''U Bosnu mogu doći jedino da naučim njihove bekove kako se igra. Zna se za koju reprezentaciju trebam igrati. Pitanje stoljeća glasi: "Hoće li Kovač konačno izaći iz sjene Zdravka Mamića i objaviti popis koji on želi?''
 
Također, nogometaš nam je rekao da su ga kontaktirali novinari iz BiH (konkretno, naveo je Avaz), no da su dobili identičan odgovor ovome koji možete pročitati u rečenici poviše.
 
Na naše pitanje kakve on veze ima s BiH, odnosno, po kojoj osnovi je stigao poziv, Kukoč je rekao da mu je stric poveznica sa susjednom zemljom.
 
Kontaktirali smo i izbornika BiH Mehmeda Baždarevića, koji je rekao da on nema veze s pozivom Kukoču, no da postoji mogućnost da ga je Savez samoinicijativno pozvao.
 

Pročitajte više