Lakić zabio dva gola za veliki preokret i pobjedu Kaiserslauterna na početku sezone

Foto: Guliver Image/Getty Images

DRUGA BUNDESLIGA neusporedivo je bolja od mnogo toga što inače u nogometu nosi stvarni ili simbolički epitet „drugoligaški“, pokazala je to i utakmica prvog kola nove sezone drugog razreda njemačkog nogometa na legendarnom Betzenbergu.

 

Jer ne samo što je susret Kaiserslauterna i 1860 Munchena (koji su i u prvoj ligi imali uspjeha) donio pet golova i veliku dramu, nego ga je na stadionu gledalo više od 40 tisuća gledatelja, što nikako nije drugoligaška brojka.

 

Gosti su zahvaljujući golovima Rubina Okotiea sve do 68. minute vodili 2:0, a tada sve mijenja Srđan Lakić, koji u 68. minuti duplim pasom u gol-priliku gura suigrača Zimmera, kojeg Vallori ruši, a Lakić iz penala smanjuje na gol zaostatka.

 

Krenuo je Lakić, ali krenulo je i nadaleko poznato ludilo na tribinama Fritz Walter stadiona, jer navijači su osjetili da im se momčad vraća, a samo tri minute kasnije, Lowe centrira s lijeve strane, a Lakić glavom trese mrežu u daljem kutu za izjednačenje.

 

Odmah potom izlazi, a upravo njegova zamjena Philipp Hofmann samo minutu nakon ulaska u igru (80.) prvim kontaktom s loptom postiže gol za veliki preokret i pobjedu 3:2.

Pročitajte više