Liverpool doveo "daleko najboljeg engleskog desnog beka": Rodgers u tri godine potrošio 350 milijuna eura

Foto: liverpoolfc.com

NATHANIEL CLYNE (24) potpisao je "dugogodišnji" ugovor s Liverpoolom, kako se navodi na službenoj stranici Redsa i tako postao već šesto pojačanje ovog ljeta na Anfieldu.

Kao što smo već pisali, dosadašnji desni bočni Southamptona već dulje je bio meta Liverpoolovog trenera Rodgersa, a nakon što je ponuda od 10 milijuna funti odbijena, prihvaćena je poboljšana od 12.5 milijuna funti (18 milijuna eura), čime je Brendan Rodgers u tri godine na dovođenje igrača potrošio 250 milijuna funti, što je oko 352 milijuna eura.

Clyne, kojem je bila preostala još jedna godina ugovora, četvrti je igrač Southamptona koji je u posljednjih godinu dana prešao u Liverpool, nakon Lallane, Lovrena i Lamberta, a Redsi novim engleskim reprezentativcem, koji je za nacionalnu momčad debitirao u studenom prošle godine, nadomještaju dogogodišnjeg desnog bočnog Glena Johnsona, koji je po isteku ugovora napustio klub.

U tri godine na južnoj obali sakupio 94 utakmice u Premier League, a prije toga igrao je za Crystal Palace, a Neil Warnock, koji ga je tamo trenirao, uvjeren je kako je Liverpool doveo najboljeg igrača za tu poziciju:

"On je daleko najbolji engleski desni bek i sada je prešao u viši razred. Mislim da može i do najvišeg, jer to ga ne impresionira. U obrani se prilijepi uz svog čovjeka i ne odvaja se od vrhunskih igrača koje inače čuva. Dolazi na mjesto koje Liverpoolu posljednjih godina nije bilo najbolje pokriveno i mislim da će biti sjajan. Pitanje je vremena kada će postati i nezamjenjivi desni bočni u reprezentaciji Engleske, jer ne možete mi reći da je Phil Jones bolji od njega."

Clyne je naravno oduševljen dolaskom u jedan od najvećih ne samo engleskih, nego i svjetskih klubova: "Igrati za klub takve povijesti ostvarenje je sna i čim se Liverpool počeo zanimati za mene, samo sam želio doći ovdje. Menadžer Rodgers je tražio baš mene i ovo je pravo mjesto gdje se mogu poboljšati kao igrač i ispuniti svoje potencijale. Već sam igrao na Anfieldu i znam kakva je tamo fantastična atmosfera. Jako se radujem igranju u takvom okružju, koje će me potaknuti na još bolje predstave."

Upravo na Anfieldu, Clyne je prošle sezone zabio gol za Southampton, ali je Liverpool slavio 2:1 u prvenstvenom susretu.

Pročitajte više