Liverpoolove rezerve namučile Real i zaustavile Ronaldov golgeterski niz

Foto: Guliver Image/Getty Images, Montaža: Index

U DERBIJU večeri 4. kola Lige prvaka Real je s 1:0 pobijedio Liverpool. Jedini gol u Madridu postigao je Karim Benzema.

Rodgers "znao što radi"

Kada se saznalo da će menadžer Liverpoola Brendan Rodgers na Santigao Bernabeu izvesti rezervnu momčad, kako bi glavne igrače odmorio za prvenstveni okršaj sa Chelseajem, mnogi su smatrali da bi Redsi mogli doživjeti jedan od najtežih poraza u svojoj povijesti. Bio je to nevjerojatno hrabar potez Rodgersa budući da je Real u deset ligaških utakmica ove sezone postigao 37 golova, a u prva tri kola Lige prvaka čak deset pogodaka.

"Znao sam što radim", poručio je nakon utakmice ponosni Rodgers, čija se momčad iz Madrida uz dosta sreće vraća sa samo jednom loptom u mreži budući da je Real imao čak 26 udaraca prema golu.

Senzacionalni Mignolet spašavao rezerve Liverpoola kod najefikasnije momčadi svijeta

Liverpool, kome su na klupi bili Steven Gerrard i Mario Balotelli, a na tribinama Dejan Lovren, dobro je počeo utakmicu protiv aktualnog europskog prvaka. U prvih deset minuta engleska momčad je kontrolirala igru, no ubrzo je Real očekivano preuzeo kontrolu i počele su se redati prilike pred gostujućim golom.

Dva puta je vratar Liverpoola Simon Mignolet zaustavio pokušaje Cristiana Ronalda prije nego što ga je u 27. minuti matirao Karim Benzema. Marcelo je sjajno ubacio s lijeve strane, a francuskom napadaču nije bilo teško dovesti Real u vodstvo.

Izgledalo je tada da se Liverpoolu, koji je prije dva tjedna na svom travnjaku od Reala izgubio s 0:3, sprema novi debakl. Međutim, Mignolet je bio senzacionalan. Obranio je još dva topovska pokušaja Ronalda, pokušaje Marcela, Kroosa, a imao je i sreće kada je Bale, koji je u drugom dijelu zamijenio Rodrigueza, pogodio gredu.

Lallana mogao šokirati Santiago Bernabeu

Za sve te promašaje, mogla je uslijediti kazna. Liverpool se dva puta približio Realovom golu i oba puta bilo je opasno po Casillasa. Najprije je Realov vratar uz manje probleme obranio udarac Lallane, a potom je isti nogometaš Liverpoola iz dobre pozicije pucao pored vratnice, tako da se engleska momčad iz španjolske prijestolnice očekivano vraća bez bodova.

"Ponosan sam na momčad! Prije utakmice su me pitali je li ova momčad dovoljno jaka, a sada su svi vidjeli koliko su ovo dobri igrači. Nezadovoljan sam rezultatom, ali utakmica nam je donijela puno pozitivnih stvari", rekao je Rodgers.

Ronaldo nije uspio zabiti gol na 13. utakmici zaredom

Na ovoj utakmici prekinut je golgeterski niz Ronalda, koji se upisao u strijelce na posljednjih dvanaest utakmica. Redom je zabijao Cordobi (1 gol), Atleticu (1), Baselu (1), Deportivu (3), Elcheu (4), Villarrealu (1), Ludogorecu (1), Bilbau (3), Levanteu (2), Liverpoolu (1), Barceloni (1) i Granadi (1), no za fantastičnog Mignoleta nije pronašao rješenje.

Čudesni Ronaldo, koji je zabio u prve tri utakmice Lige prvaka, uputio je čak deset udaraca prema Liverpoolovom golu. Pet ih je otišlo pored gola, a pet udaraca mu je obranio Mignolet,

Još jedna dobra utakmica Modrića kojeg je Ronaldo ostavio bez asistencije

Luka Modrić odigrao je za Real cijelu utakmicu. S Tonijem Kroosom bio je gospodar sredine terena, ponovno su njih dvojica bili pokretačka snaga Reala. Kroos je imao 95 posto točnih dodavanja, a Modrić 93 posto. 

Hrvatski veznjak istakao se proigravanjem Ronalda u prvom poluvremenu. Gurnuo je s centra Portugalca u stopostotnu priliku, ali je najboljem strijelcu svijeta u odlučujućem trenutku iznenađujuće pobjegla lopta.

Real u osmini finala, Liverpool tri boda iza Basela

Real je nakon četiri kola osigurao osminu finala Lige prvaka, dok će se Liverpool za drugo mjesto skupine B boriti s Baselom i Ludogorecom.

"Još uvijek imamo dobre šanse za osminu finala", uvjerava Rodgers navijače Liverpoola, razočarane zbog samo tri osvojena boda iz četiri utakmice.

Popraviti raspoloženje navijača i dokazati ispravnost Rodgersove odluke o slanju rezervi na Santiago Bernabeu, Gerrard i društvo imaju priliku već za vikend protiv vodeće momčadi Premierlige.

  

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više