Lokomotiva tvrdi: Visoki Upravni Sud odbio tužbu Udruge Naš Hajduk

Foto: Hina

VISOKI Upravni sud odbio je tužbu Udruge Naš Hajduk vezano za odnos Dinama i Lokomotive, koji, kako smatraju, narušava regularnost tržišnog, kao i sportskog natjecanja. Sud je odbacio takve navode kao neosnovane potvrdivši tako dvije ranije odluke Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Priopćenje Lokomotive objavljujemo u cjelosti:

"NK Lokomotiva zaprimila je jučer službenu odluku Visokog Upravnog Suda vezano za tužbu Udruge 'Naš Hajduk'.

Visoki upravni sud RH u Zagrebu donio je presudu (17. Siječnja, 2014) u slučaju tužbe udruge 'Naš Hajduk' i incijative za pokretanje postupka protiv GNK Dinamo i NK Lokokmotiva .

Udruga 'Naš Hajduk' je podnijela zahtjev za pokretanje postupka iz razloga što je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja dva puta (19.veljače.2013. i 2.srpnja 2013.), nakon pravilno utvrđenog  činjeničnog stanja, odbacila inicijativu tuženika. Naime, udruga „Naš Hajduk“ tražila je pokretanje postupka po službenoj dužnosti protiv udruga NK Lokomotive i GNK Dinama zbog mogućeg sprečavanja, ograničavanja ili narušavanja tržišnog natjecanja.

Visoki upravni sud RH donio je presudu po kojoj su razlozi tužbe u cijelosti neosnovani.

Doneseni su zaključci da razmjena igrača između Lokomotive i Dinama i sudjelovanje Lokomotive u Prvoj HNL I Hrvatskom nogometnom Kupu ne predstavlja narušavanje tržišnog natjecanja. Oblici suradnje GNK Dinama i NK Lokomotive koji se navode u inicijativi od 19. Veljače 2013. i inicijativi od 2. Srpnja 2013. ne predstavljaju povredu odredbi  ZZTN (Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja).

Tužba je odbijena".

Pročitajte više