Ludnica u Alžiru: Vaha odveo Soudanija na SP, čeka se još samo Urugvaj

Foto: Guliver Image/Getty Images

MEKSIKO je posljednja reprezentacija koja je izborila Svjetsko prvenstvo u Brazilu. U uzvratu je sa 4:2 porazio Novi Zeland nakon 5:1 pobjede u prvoj utakmici. Večeras će prolaz službeno potvrditi i Urugvaj ako ne ispusti 5:0 protiv Jordana.

Tri pogotka za Meksiko postigao je Oribe Peralta, a četvrti Carlos Pena. Strijelci kod Novozelanđana bili su Chris James s bijele točke i Rory Fallon.

Meksiku je to 15. plasman na svjetska nogometna prvenstva i šesti uzastopni.

Ludnica u Alžiru: Stadion napunjen sedam sati prije početka utakmice!

Sinoć je veliki uspjeh ostvario Vahid Halilhodžić, bivši trener zagrebačkog Dinama, koji je s Alžirom porazio Burkinu Faso s 1:0 i zbog golova u gostima (poraz 2:3 u prvoj utakmici) prošao na SP. Napadač Dinama El Arabi Hilal Soudani odigrao je čitavu utakmicu za Alžir.
 

 
Pogodak vrijedan odlaska u Brazil postigao je kapetan Madjid Bougherra u 49. minuti. Navijači su napunili stadion čak sedam sati prije utakmice, a euforija je nakon pobjede bila neopisiva.

Alžiru je ovo četvrti put kako se plasirao na SP, nakon 1982., 1986. i 2010., a dosada niti jednom nije prošao prvi krug.



Tijekom proteklog vikenda plasman na SP iz Afrike osigurali su Nigerija, Obala Bjelokosti i Kamerun, dok je ranije u utorak put u Brazil osigurala i Gana.


IZBORILI SP:

EUROPA: Nizozemska, Italija, Belgija, Švicarska, Njemačka, Rusija, BiH, Engleska, Španjolska, HRVATSKA, Grčka, Portugal, Francuska

AZIJA: Japan, Južna Koreja, Australija, Iran

JUŽNA AMERIKA: Brazil (domaćin), Argentina, Kolumbija, Čile, Ekvador

CONCACAF: SAD, Kostarika, Honduras, Meksiko

AFRIKA: Obala Bjelokosti, Nigerija, Kamerun, Gana, Alžir

DODATNE KVALIFIKACIJE - uzvratni susreti:

21. studenog:

Urugvaj - Jordan (5:0)

 

Pročitajte više