Mamić o kartelu s Lokomotivom: Treba nam uzeti naslove, kao Bayernu trofej Lige prvaka

Foto: Index

DINAMO u subotu dočekuje Split, no o toj utakmici se najmanje pričalo na današnjoj konferenciji za novinare na Maksimiru.

Danas su objavljene dvije bitne informacije za Dinamo - Muriću je poništen profesionalni ugovor, a Lokomotiva u sljedećih 15 dana treba biti izbačena iz HNL-a zbog veze s Dinamom.

"Murić mi je potvrdio da ima kontakt s Ajaxom. Sad čujem da to ipak nije Ajax, ne znam, ali on ne može napustiti Dinamo na ljeto bez suglasnosti kluba. Ni na koji način jer mu ugovor traje do 15. lipnja 2015. godine", rekao je sportski direktor i trener Dinama Zoran Mamić koji je dodao kako Murić nije suspendiran, te da će uskoro ponovno sjesti za pregovarački stol s njegovim ocem.

"U zadnja dva mjeseca sam desetak puta kontaktirao Robertovu obitelj, imao obećanja da će doći u klub na razgovor, ali to se nikada nije dogodilo. Zadnji puta dva dana prije "priče s Ajaxom" sam na najljepši mogući način pričao s ocem koji mi je rekao doći u klub čim se vrati s puta. Ovim putem još jednom pozivam njega i njegovu obitelj da dođu u klub i da riješimo ovu situaciju. Njegovi roditelji i zastupnici tvrde da je Robert uskoro slobodan i da oni idu, a mi kažemo da ne može ići nikamo te se želimo sjesti i dogovoriti."

Mamić je nevoljko prokomentirao rješenje sportske inspekcije, izbacivanje Lokomotive i moguće poništenje posljednjih pet prvenstava.

"Čuo sam da je u opasnosti da se poništi Liga prvaka u godinama kada je Dinamo igrao u njoj. Možda će oduzeti pehar Bayernu koji su osvojili protiv Borussije. Ne znam kako će se raspetljati ova situacija."

Dodajmo da će protiv Splita debitirati novi vratar Dinama Antonijo Ježina koji je posljednjeg dana prijelaznog roka stigao iz Istre.

Pročitajte više