Maribor šokirao Maccabi Tel Aviv, Slovenci oduševljeno najavljuju: Idemo u Ligu prvaka!

Foto: HINA

U UTORAK navečer odigrane su četiri uzvratne utakmice trećeg pretkola Lige prvaka. Kao što smo već pisali, u prvom dvoboju BATE je s 3:1 svladao Debrecen i tako s ukupnih 3:2 prošao u play-off ovog natjecanja.

U ostalim susretima St. Liege je iznenadio grčki Panathinaikos, slavivši s 2:1 u Ateni. Nakon što je prva utakmice završila 0:0, PAO je poveo već u 17. minuti uzvrata autogolom Arslanagića. U 36. minuti gosti iz Belgije izjednačili su na krilima Mbomba, da bi samo pet minuta kasnije M`Poku postigao i drugi gol belgijske momčadi za konačnih 2:1.

Francuski Lille pitanje prolaska riješio je već u prvoj utakmici, kada je u Švicarskoj s 2:0 svladao Grasshoppers. Na domaćem terenu, stadionu Pierre-Mauroy Francuzi su poveli u 19. minuti s 1:0, a konačnih 1:1 postavio je Abrashi u 33. minuti. Treba dodati kako su gosti od 69. minuti igrali s igračem manje zbog isključenja Pavlovića.

Maribor slavi Agimija: Idemo u Ligu prvaka

U posljednjoj utakmici večeri, Maribor napravio je pravo iznenađenje, s ukupnih 3:2 izbacivši favorizirali Maccabi Tel Aviv.

Na Ljudskom vrtu Slovenci su slavili s 1:0, da bi u uzvratu i poveli u 36. minuti golom Ibraimija. Izraelci su preokrenuli preko Ben Haima i Ben Basata u 42. i 52., da bi u 55. Ibraimi novim golom potvrdio prolazak slovenske momčadi.

"Maccabi je sjajna momčad, ali bili smo zaista na visokoj razini. Ova igra putokaz je za budućnost, čestitke svima, a posebice dvostrukom strijelcu Ibraimiju. Presretan sam što smo u najmanju ruku izborili plasman u natjecanje po skupinama EL", rekao je trener Ante Šimundža.

"Ne mislimo se zadovoljiti ovim. Svi smo radili jako naporno posljednjih mjesec dana i vjerujemo da ćemo na kraju uspjeti izboriti plasman u Ligu prvaka. Fenomenalno se osjećamo i puno smo samopouzdanja", dodao je junak Mariborčana u uzvratnom susretu Makedonac Agim Ibraimi.

Pročitajte više