Marseille čeka Montpellier: Što reći za utakmicu gdje domaći navijači žele poraz?

INDEX i BetPlace.net svaki dan vam donose analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Crni oblaci nikako da odu sa stadiona ’’Velodrome’’. Vjerojatno ni najstariji navijači ne pamte kada je njihov klub imao 10 poraza u vezanih 11 mečeva. Upravo to imaju priliku sada vidjeti i da nemoćno gledaju u teren gdje igrači iz utakmice u utakmicu sve više razočaravaju. Navijači su svoje već rekli ’’ni jedan igrač nije dostojan da nosi dres Marseillea’’. Poraze u proteklih nekoliko kola su mogli istrpiti, ali je ovaj posljednji na ’’Parku Prinčeva’’ prelio već prepunu čašu.
Nije Marseille imao podređenu ulogu u tom derbiju, ali jednostavno ovog puta je imao manje sreće i ostao bez bar boda. Bili su ravnopravni, na momente i bolji protivnik, ali je to bilo nedovoljno. Da imaju želju i volju pokazali su od samog početka meča kada su se više tukli sa igračima PSG nego što su gledali u loptu. Sudac se nije najbolje snašao u startu, mnogo oštrih startova sa obe strane nije sankcionirao. Bodovi su ostali u Parizu, a kritike i ovog puta sa sobom su ponijeli igrači Marseillea.

Michael Tonini vođa navijačke grupe ’’Yankees’’ tražio je od igrača Marseillea da izgube meč protiv Montpelliera i tako pomognu ovom klubu u borbi za titulu koju će do kraja prvenstva voditi sa PSG-om. Dovoljno je pročitati njegov intervju koji se na kraju svodi na jednu rečenicu: ’’Zaista se nadam da će pobijediti Montpellier’’. Ovo bi u normalnim okolnostima trebala biti izjava navijača Montpelliera, ali to sve govori u kakvom raspoloženju navijači domaćih čekaju ovaj dvoboj. Stadion ’’Velodrome’’ se trenutno renovira pa tako sada može primiti 41.500 gledatelja, a poslije završetka renoviranja kapacitet će biti 67.000 mjesta. Na meču protiv Montpelliera očekuje se maximalno 25.000 navijača, a atmosfera na stadionu će biti kazališna. Tako bar najavljuju navijači domaćih.
Igrači su suočeni sa ’’željom’’ svojih navijača, ali oni naravno najavljuju igru na pobjedu. Njima slijedi za vikend najvažniji meč u ovoj sezoni, a to je finale Liga Kupa. Finale se igra na ’’Stade de France’’ u Saint Denisu gdje će im protivnik biti Lyon. Ovaj Kup je manjeg značaja od nacionalnog Kupa, a Marseille je branitelj tog trofeja kojeg su osvajali u posljednje dvije godine. Zanimljivo da su upravo u finalu prošle godine pobijedili Montpellier. Zbog svega navedenog jasno je da meč protiv Montpelliera ima manju važnost od finala, a Andre Ayew je na konferenciji za novinare izjavio: ’’ Ako Montpellier pobjedi to će biti zasluženo’’.
Što se igračkog kadra za ovaj meč tiče Marseille će imati određenih problema. Neće igrati prvi napadač i strijelac Loic Remy (24/10) zbog ozljede, a ozljeda je uzrok i izostanka ofanzivnog beka Azpilicuete (25/0). Ovaj bek je igrao utakmicu protiv PSG na lijevoj strani obrane iako je njegovo mjesto desna strana. Zbog loše forme Morela morao je na lijevu stranu i doživio je ozljedu pri samom kraju meča, a Deschamps ga je odlučio odmoriti i oporaviti do subotnjeg finala. Osim ove dvojice neće igrati ni Diawara koji je ozlijeđen već neko vrijeme.
Otvara se pitanje što će biti sa napadom Marseillea. Nema Remya koji je prvi napadač. Brandao se nije pokazao kao netko tko bi spasio ovu ekipu, a Gignac ozbiljno prijeti da postane najveći promašaj u povijesti Marseilla. Ove sezone je malo igrao, ali zato prima veliku plaću, a to posebno smeta navijačima Marseilla.

Montpellier se zasluženo našao u centru zbivanja jer svojom igrom imaju pravo sanjati o tituli. Nepravedno je jedino to što se otvoreno priča o mogućnosti da će ih domaćin pustiti pa i poštena pobjeda ove ekipe bi se mogla naći pod povećalom svih ljubitelja nogometa. Naravno Montpellier ne vjeruje da Marseille nema motiva u ovom meču i da će dozvoliti sebi još jedan poraz bez neke prevelike borbe.
Gosti imaju problem kada stižu na Velodrome jer nikada nisu pobijedili Marseille u prvoligaškom natjecanju, a bili su gosti u 16 dvoboja. Istina postoje dvije pobjede Montpelliera davnih 60-ih godina i to u periodu kada su obe ekipe bile u drugoligaškom natjecanju.
U odnosu na meč koji su odigrali za vikend gdje su na svom terenu dobili Sochaux 2-1, Montpellier će biti jači za dvojicu igrača. U momčad se vraća desni bek Bocaly koji je izdržao jedan meč suspenzije zbog kartona, dok se oporavljen od ozljede u ekipu vraća i napadač Ait Fana. Očekivao se i povratak napadača Dernisa, ali je ipak ostao kod kuće. Dovoljno je podsjetiti da ova ekipa ima najboljeg strijelca prvenstva Girouda, da će mu u napadu pomagati Utaka i Camara. Jasno je odakle prijeti najveća opasnost za domaću obranu.
Utakmicu sudi Clement Turpin koji je sudio 10 utakmica Marseilleu. Imaju 6-2-2 kada on sudi. Zanimljivo je da Marseille nije izgubio meč na svom stadionu kada sudi Turpin.


BetPlace.net preporučuje:

Statistika kaže da je Marseille u ovom meču veliki favorit. Trenutna forma govori da je Montpellier veliki favorit. Navijači domaćih bi po prvi put bili zadovoljni ako bi njihovi igrači poraženi napustili teren. Marseille ima problem s tri odsutna bitna igrača, a Andre Ayew ima problema s lakšom ozljedom. Čeka ih finale Kupa za vikend tako da je motiv u ovom meču daleko veći kod gostiju. Očekujemo neizvjesnu utakmicu gdje bi gost trebao iz dvoboja izaći neporažen, a uz malo sreće može i do tri vrijedna boda.

Pročitajte više