Mercedes dominirao ulicama Monte Carla, Hamilton zadovoljan: "Imamo dobru brzinu"

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEWIS HAMILTON zadovoljan je formom koju je Mercedes pokazao na slobodnim treninzima te smatra da bi se možda mogli boriti za pobjedu. Njegov timski kolega, Nico Rosberg, bio je najbrži na oba slobodna treninga na mekim i super-mekim gumama.

Na drugom slobodnom treningu Lewis Hamilton završio je iza Rosberga s 0.318 sekundi zaostatka. Mercedesov dugi stint također nije izgledao loše i oba vozača su postavila dobar broj krugova (Rosberg 45, Hamilton 50).

"Nico izgleda vrlo brzo ovaj vikend tako da situacija nije uopće loša. Još neki su poprilično brzi, ali mislim da i mi imamo dobru brzinu“, rekao je Hamilton. Mercedes je ostvario tri pole positiona na tri posljednje utrke i dok se Hamilton ne brine previše kvalifikacijskom formom, smatra kako trebaju još napredovati po pitanju brzine u utrci.

"Pokušavali smo unaprijediti brzinu u utrci i danas sam odradio dobar dugi stint. Imao sam malih problema s degradacijom, ali nije izgledalo loše. Trebamo vidjeti kako će se situacija odvijati dalje. Imam još nekog posla danas za obaviti, a onda ću u subotu pritiskati još više“, rekao je Britanac.

 

Pročitajte više