Milan "izgasio" Barcelonu, Boateng i Muntari zapalili Meazzu, koja se rugala nevidljivom Messiju!

Foto: AFP

MILAN je na svom stadionu prvo otupio napade najuglednijeg gosta, a onda ga pobijedio 2:0.

Barceloni se suprotstavio igrom "kakvom je se jedino može zaustaviti": Parkirao je autobus na 30 metara od svog gola, Messija su na desnoj strani zarobili Constant i Montolivo. Iniesta žrtvovan na lijevoj nije mogao previše utjecati na igru.

Chelsea, Inter i Celtic su Barcelonu pobijeđivali, ali Milan ju je nadigrao


Milan na tome nije stao, jer sličnom igrom izbacivali su Barcu i Chelsea i Inter, prije par mjeseci u skupini ju je u Glasgowu pobijedio Celtic, ali do Milana, nitko je nije nadigrao, a momčad koja se u Serie A bori za mjesto koje vodi u Ligu prvaka,  suverenom lideru Primere i (do večeras) prvom favoritu Lige prvaka, napravila je upravo to.

Milan je bio bolji, zato što je u prvom dijelu boljeg protivnika zaustavio, a u drugom ga je dotukao. Od početka prepustio je Barci loptu, koja je beskrajnim kruženjem oko sredine načičkane s devet milaneza više umarala i uspavljivala sebe nego protivnika, koji se odlično obranio i na užas navijača Barcelone i ljubitelja nogometa, u prvom nam poluvremenu priuštio dva puta po deset minuta (od 20. do 30. i od 35. do 45. minute) potpunog "ništavila" od igre. Dva kornera, to je sve što je bezvoljna, spora i bezopasna Barcelona imala u cijelom prvom poluvremenu.

Boateng i El Shaarawy opasniji od cijele Barce


S druge strane, domaćini se nisu samo ograničili na "plitku formaciju" i "aktivnu obranu", u lošem prvom dijelu Boateng i El Shaarawy bili su opasniji od cijele Barcelone i u samo jednoj minuti (15.) stvorili dvije velike prilike.

Ipak, bilo je to najlošije prvo poluvrijeme od utakmica osmine finala LP, nakon kojega je uslijedio drugi, neusporedivo zanimljiviji dio. Opet smo gledali Barcu koja napada "reda radi", bez plana i promjene ritma, bez igrača sposobnog stvoriti višak i zabiti slobodnjak. Ukratko, bez Messija, ali i bez Fabregasa. U ovakvoj utakmici, gdje je za razdrmavanje uspavane momčadi zadužen trener, Barci nije pomoglo ni što je vodi "asistentov asistent", jer Vilanova je naravno odsutan zbog bolesti.

Messija nije bilo, Iniesta izgubljen na lijevom krilu, Cesc nije mogao "stvoriti višak"

Uzimajući u obzir večeras očajnu Barcelonu, koja nije imala nijednu polupriliku, nije čudno da je Milan pobijedio i to golovima prilikom kojih je obrana gostiju izgledala poput Arsenalove protiv Bayerna noć ranije: Prvi gol pao je nakon što je Montolivo s više od 30 metara iskosa poslao bezopasnu loptu pred gol, koja se odbila od Pazzinija, a na rubu kaznenog prostora Boateng sam prihvaća loptu, prebacuje Valdesa i pogađa njegove lijeve rašlje.

Niang je akciju za drugi započeo s desne strane kaznenog prostora, odakle je proigrao El Shaarawyja u sredini, koji lijepo smiruje loptu jednom i odmah šalje na lijevu stranu za Muntarija drugom nogom. Veznjak koji rijetko postiže golove, rutinski zakucava u Valdesovu mrežu. Krasna akcija, ali gdje su u ove dvije prilike bili čuvari Barcinog gola?

Ništa nije gotovo, Barcelona ne može dva puta zaredom odigrati ovako loše

Oni koji trebaju puniti suparnički, na uzvratu sigurno opet neće uzeti "slobodan dan". Milan ima veliku prednost, ali prava Barcelona svakome može zabiti četiri komada.

Pročitajte više