Mladi BiH borac obećao: Dignut ćemo Split na noge!

Foto: Fight Site

JEDAN od boraca iz susjedne Bosne i Hercegovine koji je dobio priliku nastupiti na velikom eventu Final Fighta u Splitu 19. travnja je Tomislav Spahović. Radi se o jednom od najboljih MMA predstavnika nama susjedne države, a na jugu Hrvatske imat će vrlo težak okršaj protiv dva metra visokog švedskog Hrvata Christiana Golčića.

Final Fight vraća se na scenu s velikim planovima, koliko za tvoju karijeru znači nastup u jednoj takvoj organizaciji koja za plan ima postati jedna od najboljih na svijetu kroz određeno razdoblje?

"Meni je čast boriti se na ovakvoj manifestaciji jer smatram da je na vrhunskom i svjetskom nivou što se pokazalo na prošlim eventima. Zaista vjerujem da u skorijoj budućnosti će biti jedna od najboljih na svijetu."

Možeš li nam reći nešto o svom protivniku?

"O svome protivniku Christianu Golčiću i ne znam baš mnogo Znam da ima dva odrađena MMA meča i da mu je Muay Thai jaka strana te je uz to i iznimno visok, ima gotovo dva metra."

Kako napreduju pripreme i hoće li biti napravljena kakva posebna taktika za ovu borbu?

"Pripreme teku u najboljem redu, promijenio sam dosta stvari od ranije u svojim pripremama, napredovao sam u svim segmentima borbe i radio na svojim manama. Vrhunski sam spreman zahvaljujući svome stručnom timu trenera koje imam oko sebe, a to će se vidjeti u noći kada uđem u ring. Što se taktike tiče, neću raditi nikakvu posebnu za ovu borbu, već ću se prilagođavati situaciji kako se ona bude razvijala tijekom meča. Ja sam spreman na okršaj i na nogama i u parteru."

Možeš li prognozirati ishod glavne borbe večeri između Igora Jurkovića i Raula Catinasa?

"Oba borca su vrhunski i tu se svašta može očekivati, ali ipak vjerujem u pobjedu Igora Jurkovića i navijam za njega."

Koji meč se tebi osobno čini najzanimljivijim na Final Fightu 3?

"Mogu reći da je fight Card odličan i da će svaki meč biti zanimljiv, tako da ne bih nikoga posebno izdvajao."

Postoje li već kakvi daljnji planovi za tvoju karijeru nakon nastupa na Final Fightu?

"Trebao sam se boriti prije mjesec dana u Ženevi na SHC eventu S Nijemcem Mathiasom Schuckom, ali sam nažalost ozlijedio šaku i zglob tako da sam to propustio. Sada mi je bitno da odradim dobar meč i naravno da pobijedim na Final Fightu te da zadovoljim publiku i organizatore, a za dalje ćemo tek poslije toga."

K-1 WGP Finale je iza nas, kakvi su tvoji osobni dojmovi eventa i na Cro Copove posljednje nastupe?

"Mogu reći sve najbolje za K-1 WGP u Zagrebu, svaka čast organizatoru na takvoj manifestaciji, mečevi su odlični bili, sve na svjetskom nivou. Drago mi je da je naš Mirko osvojio Grand Prix i to potpuno zasluženo. Cro Cop je legenda i svaka mu čast na svemu što je napravio."

"Za kraj pozdravljam sve fanove i pozivam sve koji mogu da dođu na Final Fight 19. travnja u Split jer će biti šteta propustiti ovakav spektakl. Mogu reći, pa čak i tvrditi da će meč između mene i Golčića dignuti publiku na noge, priredit ćemo im pravi spektakl i neka na kraju bolji pobijedi", rekao je Tomislav Spahović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.