Mladost i Primorje na Final Fouru, Jug prosuo četiri gola u Budimpešti!

18. travnja 2012. - dan je koji je trebao zlatnim slovima ostati upisan u povijest hrvatskog vaterpola, ali i sporta općenito. Trebao, ali nije. Malo je nedostajalo da se prvi put tri naša kluba plasiraju na Final Four Lige prvaka, ali na koncu su uspjeli Mladost i Primorje, a Jug, koji je s najvećom prednošću ušao u uzvrat, izdušio je u Budimpešti.

Prvi su u bazen uskočili igrači Mladosti, koji su u Szeged donijeli prednost od dva zgoditka iz prve utakmice. Žapci su na Savi slavili 8:6 i na jugoistoku Mađarske za prolazak na glavni turnir (Oradea, 11. i 12. svibnja) bio im je dovoljan i minimalan poraz.

Furiozni finiš Žabaca u Panoniji

Aktualni osvajači Kupa Hrvatske nisu kalkulirali, išli su na pobjedu i ostvarili je - pred 1200 gledatelja završilo je 7:10. Mađari su tri četvrtine bili u igri za dostizanje prednosti Žabaca, ali u zadnjoj dionici Mladost zabija četiri gola i suvereno pobjeđuje. S tri pogotka Ante Vukičević bio je prvi strijelac u momčadi Vjeke Kobeščaka, a najbolji vaterpolist svijeta Vanja Udovičić zabio je dvaput.

"Ovo je bila dobra pobjeda. U trenucima kada je utakmica bila knap uspjeli smo održati kontrolu i na kraju uvjerljivo pobijediti", rekao je trener Mladosti mađarskim novinarima nakon susreta.

Primorje sačuvalo gol viška iz prve utakmice, Jug razmontiran nakon +4 u Dubrovniku

Sat vremena kasnije (19:00) počeo je dvoboj u Herceg Novom, gdje su domaći Jadran i Primorje odigrali 11:11, a Riječani su izborili završni turnir zbog male, ali važne pobjede u domaćem bazenu (12:11). U Crnoj Gori Primorje je konstantno vodilo, u drugom dijelu utakmice i s dva gola razlike, Jadran je na koncu zaigrao na sve ili ništa, ali sve što su uspjeli jest izjednačiti i spasiti se poraza. Prvo ime Primorja bio je Denes Varga, koji je u remi vrijedan Final Foura ugradio tri pogotka.

Dubrovčani su nakon prvih utakmica imali najveću prednost, čak četiri gola protiv Vasasa (12:8), ali su u Budimpešti sve uspjeli prokockati. Vasas je u uzvratu slavio s velikih 16:9 i zasluženo izborio odlazak u Rumunjsku.

Nevjerojatno, ali Jugaši su očito u bazen uskočili s 'lako ćemo', što im se obilo o glavu već do poluvremena, kada su Mađari anulirali prednost (nakon dvije četvrtine bilo je 8:4). U trećem periodu raspali su se Dubrovčani, a Mađari su u posljednjoj dionici imali i rekordnih +8 (16:8).

Pročitajte više