Mogu biti zadovoljni: UEFA blago kaznila BiH zbog rasizma tijekom meča protiv Izraela

Foto: Twitter

KONTROLNA, etička i disciplinska komisija Europske nogometne federacije, kaznila je Nogometni savez Bosne i Hercegovine s 18.000 eura globe i zatvaranjem sjeverne tribine na zeničkom stadionu Bilino polje na sljedećoj domaćoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj šestog rujna protiv Andore.

Kazna je izrečena zbog narušavanja pravila koje propisuje članak 14. UEFA-inih Disciplinskih pravila, što se u ovom slučaju odnosi na brojne incidente prije, za vrijeme i nakon utakmice s Izraelom 12. lipnja.
 
U obrazloženju se navodi da je Nogometni savez BiH kažnjen zbog nepoštivanja himne gostiju, paljenja i bacanja baklji, kao i rasističkog ponašanja.
 
Uoči susreta, ulicama Zenice navijači BiH vrijeđali su državu Izrael, gazili njenu zastavu, a  prije samog početka utakmice izviždali su izraelsku himnu.
 

Također, savez je kažnjen i zbog korištenja pirotehnike.
 
U grupi B, nakon šest odigranih kola, trenutno vodi Wales s 14 bodova, drugoplasirana Belgija ima tri boda manje, dok treći Izrael i četvrti Cipar imaju po osam bodova. BiH je pretposljednja s također osam bodova, dok je na dnu Andora bez boda.
 

Pročitajte više