Montella o Rebićevom debiju: "Kvaliteta je vidljiva, ali još ništa ne očekujem od njega"

Foto: Screenshot

FIORENTINA je sinoć protiv Parme izvukla 2:2, a Ante Rebić konačno je upisao prvi nastup za klub u kojeg je ljetos stigao iz Splita.

Još prije početka utakmice iz tabora "Viola" stigla je informacija kako je Rebić spreman za nastup, a u nedostatku opcija u napadu nakon ozljede Giuseppea Rossija, Montella je morao posegnuti za hrvatskim napadačem. Prve minute Rebić je upisao upravo na dan kada je stigao i novi poziv od izbornika Štimca za Belgiju i Škotsku. S klupe je ušao u 36. minuti dok je još bilo 0:0. Gargano je zabio prije odmora, Rodriguez i Vargas u preokrenuli su utakmicu od 64. do 78. minute, a Gobbi je u sudačkoj nadoknadi donio Parmi bod.

 "Ljuti smo zbog konačnog rezultata. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali u drugoj je to bila neka druga momčad. Zasluženo smo vodili, no za očuvati prednost potrebno je iskustvo, a mi smo na terenu imali nekoliko mladih igrača", rekao je trener "Viola" Vicenzo Montella.

Nekadašnji strijelac Rome i Sampdorije rano je ostao bez Giuseppea Rossija koji se ozlijedio i svoje mjesto prepustio Rebiću.

"Rebić je igrač velikog potencijala. Rano je još očekivati nešto veliko od njega, ali kvaliteta je vidljiva i može napredovati", dodao je Montella.

Firentinski portali puni su pohvala na račun mladog napadača, ali dodaju i kako ima puno prostora za napredak.


Posebno u oči upada podatak da je u prvom nastupu izgubio sedam lopti, no Talijani navode kako nema toliko problema s kontrolom lopte koliko sa velikom željom da krene izravno na gol kroz protivničku obranu bez puno razmišljanja. Parmini braniči imali su velikih problema u pokušaju da ga zaustave.

Osim toga, Rebić je i ukrao dvije lopte, imao je osam prodora prema golu, dva driblinga, ali samo jedan udarac na gol.

 

Pročitajte više