Mourinho se otvorio Ferdinandu: Fabregas je sjajan igrač, ali Lampard je nezamjenjiv

Foto: Screenshot 101 Great Goals

BIVŠI stoper Uniteda i engleske reprezentacije, a sada novi igrač QPR, Rio Ferdinand, ovo ljeto nema ni dana predaha. U pauzama između treninga i priprema za novu sezonu Premiershipa sa svojim novim klubom, Ferdinand ''kruh zarađuje'' i kao televizijski novinar. Taj posao je obavljao i za vrijeme netom završenog Mundijala u Brazilu, a očito mu se novinarska struka omilila te je nastavio s tim poslom i dalje za kuću BT Sport.
 
Prva velika zvjerka koju je uhvatio i postavio pred svoje kamere je bio ni manje ni više nego Jose Mourinho s kojim je odradio opsežan intervju iz kojega ćemo izvući najzanimljivije dijelove.
Kao mnogo puta do sada, kontroverzni Portugalac je naglasio da je Premiership vrh vrhova što se tiče klupskog nogometa, posebice kad ga se usporedi s Seriom A i La Ligom. Posebno je bio oštar prema konkurenciji i kompetitivnosti u Španjolskoj.
 
''U Španjolskoj postoje samo Real i Barcelona. Kad sam vodio Real i kad bi igrali kod kuće, mirno bih prekrižio noge i ne bih se uzrujavao jer sam znao da ćemo u svakom slučaju pobijediti. Čak i ako bi primili gol na samom početku, znao bih da ćemo na kraju zabiti 4 ili 5 golova. U Engleskoj to nije slučaj, ovdje svatko svakoga može pobijediti i tu leži sva ljepota Premiershipa. Ovdje nema šanse da netko može sa sigurnošću reći tko će biti prvak, ma ne može se ni sa sigurnošću reći kojih su pet najboljih ekipa.'', rekao je Mourinho.
 
Na pitanje što misli o pojačanjima Chelsea i o nekim igračima koji su otišli, Mourinho je rekao:
 
''Frank (Lampard) je nezamjenjiv. Fantastičan čovjek i fantastičan igrač. Cesc (Fabregas) je također sjajan, ali je drugačiji. Cesc je igrač kojeg smo nužno trebali da unese neke promjene u našu igru. Uvjeren sam da će on dati jednu novu, višu dimenziju našoj igri jer je on igrač kojeg je zovem ''igrač s brojem 7'', jer on nije ni čista šestica, ali ni osmica. U pravilu, igrač s brojem 7 je krilo, ali ja to tako ne gledam. Za mene je to igrač koji pokriva i ono što inače radi šestica, ali i osmica, a to je Fabregas. I zato nam on itekako puno znači''.
 

Pročitajte više