Može li Hajduk po prvi put u povijesti proći dalje nakon domaćeg poraza?

Foto: Ante Čizmić / Cropix

HAJDUK u četvrtak od 18 sati igra vjerojatno najvažniju utakmicu ove sezone. Start u prvenstvo Tudorove momčadi uistinu je besprijekoran, međutim bez Europe Bijeli će teško osigurati toliko potrebnu financijsku injekciju. Kao što je poznato, u prvom susretu protiv Dile Gori, Gruzijci su slavili s 1:0 golom Iluridzea. Jednom čvrstom defenzivnom formacijom i opasnim kontranapadima gosti su osigurali sjajan rezultat za uzvrat, a Splićani ostaje samo vjerovati kako se u Tbilisiju ne može ponoviti nesreća iz prve utakmice, gdje nijedan od 19 udaraca nije pronašao put do mreže.

Tudor: Optimizam temeljimo na odličnoj igri u prvom susretu

"Optimizam postoji jer ga na nečemu temeljimo, ali se ne zavaravamo da ćemo lako ili sigurno proći. U prednosti su zbog 1:0, ali dolazimo ohrabreni igrom u prvoj utakmici. Imamo lijepi teren, fini ugođaj, momci su u dobroj formi, idemo odigrati najbolje što možemo pa ćemo vidjeti je li to dovoljno za prolaz. Očekujem utakmicu sličnu prvoj, ali očekujem da zabijemo šanse koje stvorimo. Ako primimo gol, mislim da smo u stanju zabiti čak i dva. Momci nemaju imperativ prolaza, ali bilo bi lijepo... Imamo svoje šanse. Takve utakmice su najljepše"", rekao je Tudor u najavi dvoboja, istaknuvši veliko zadovoljstvo stanjem terena. Prisjetimo se , bijeli već tjednima igraju na poljudskom pješčaniku.

Tudor za ovaj dvoboj ne može računati na kartoniranog Gorana Jozinovića, dok je nastup Kouassija pod velikim upitnikom. U tom svjetlu, valja očekivati kako će Bijeli istrčati u formaciji Kalinić - Vršajević, Maloča, Milović, Mikanović - Anđelković, Andrijašević, Sušić - Caktaš, Bencun, Maglica. To je u ovom trenutku gotovo najbolje što Hajduka ima, a pojedinačna forma igrača u svakom slučaju nudi optimizam.

Trener Dile: Pragmatični smo, opet ćemo igrati bunker


S druge strane Gruzijci se nadaju kako mogu ponoviti prošlogodišnji uspjeh, kada su preko Arhusa i Anorthosisa prošli do play-offa faze Europa lige. Iako svjesni kako su u prvoj utakmici potpuno nadigrani, njihov trener ističe kako nema nikakvu namjeru mijenjati taktiku. Opet će Gruzijci pustiti Hajduka da igra i orijentirati se na kontranapade: "Ne mogu lagati i reći kako smo u Splitu odigrali savršenu utakmicu i kako sam sanjao da moja momčad igra takve utakmice. No pobjeda je pobjeda i ne smijemo joj gledati u zube. "Mi svoju igru nećemo mijenjati. Probat ćemo ne primiti gol i iskoristiti svako nesmotrenost gostujuće obrane iz kontranapada. Pragmatični smo i želimo proći dalje".

Hajduk favorit i u Tbilisiju

Što se tiče predviđanja svjetskih kladionica, bookmakeri daju prednost Hajduku i u uzvratnoj utakmici. Koeficijent na pobjedu Bijelih iznosi 2.15, 3.1 na remi te 3.2 na pobjedu Dile. Ipak, koeficijent za prolazak Gruzijaca je svega 1.35, a Hajduka čak 2.7.
 

Pročitajte više