Može li se Kranjčar ušuljati u prvu momčad?

PRANDELLI i Bilić prema svemu sudeći, neće mijenjati. Makar je na treningu kombinirao s Kranjčarom, naš izbornik ekipi "koja igra nogomet baš po njegovom guštu" suprotstavit će vjerojatno isti sastav koji je probio led u Poznanju. Ono što smjera još uvijek nepobjedivi talijanski izbornik Cesare Prandelli nominalno bi nam trebalo odgovarati. Slaže se i Goran Vlaović, kojeg smo sreli u press centru noć uoči utakmice. Romin all-rounder De Rossi ostat će u zadnjem redu obrane, što je bilo glavno pitanje uoči povratka u Poznanj. Ni Cesare neće mijenjati momčad koja "pobjeđuje" - možemo to tako reći za remi sa Španjolskom i prvu od posljednje četiri utakmice koju nisu izgubili. Kada su krenuli na Euro, Talijane je javnost ispratila sa skepsom. Izvještaji iz Poljske još nisu udarne vijesti na talijanskim naslovnicama, ali postat će ako Talijani sutra zakorače prema četvrtfinalu.

Prandelli to namjerava napraviti sa sljedećom postavom:

"Buffon - Bonucci, De Rossi, Chiellini - Maggio, Marchisio, Pirlo, Motta, Giaccherini - Balotelli, Cassano.

Di Natale, kojeg su naši reprezentativci etiketirali nepredvidljivim, super-pokretnim i daleko neugodnijim od Balotellija, ukazao se protiv Španjolske čim je Prandelli osjetio tromost Piquea i Ramosa. Nešto slično naši stoperi na bi smjeli ponoviti. Krila su možda naša prednost, ali obrana će morati reagirati puno bolje nego protivi Irske.

"Stajali smo mi protiv Irske jako dobro, nisu nam osim par lopti u for ništa napravili. No, jasno da kod prekida moramo biti puno koncentriraniji Dobili smo puno duela u skoku, ali Irci su kupili odbijene lopte. Trebamo dakle, popraviti reakciju na drugu loptu", priča nam novi Bilićev ministar obrane Vedran Ćorluka.

"Ministar obrane? Čudno mi je to, ali i velika čast. Iako u obrani ima i starijih od mene, izbornik mi je ukazao veliko povjerenje. Za Hrvatsku treba igrati gdje i kada treba, ma neću se buniti i da me opet stavi na lijevog beka", popustio je. Njegov kolega Schildenfeld priznao je da se obrana protiv Irske na momente i opustila.

"Rekao bih prije da smo bili vrlo nervozni, posebno u prekidima. Nakon prve pobjede sve je lakše, puni smo samopouzdanja. No, čekaju nas i puno opasniji napadači. Traže prostor, brzi su i okomiti. Cijela ekipa mora se dobro braniti,ne samo obrana!"

Ćorluka ipak vjeruje da ćemo već u četvrtak postati četvrtfinalisti Eura.

"Vjerujem u četvrtfinale zato što vjerujem kvalitetu mojih suigrača. U životu treba vjerovati. Ja sam siguran da idemo dalje"

Posljednji trening pred dvoboj s Azzurrima: Stari uzvratili mladima, čarka Perišića i Srne

U isto vrijeme kada će sutra započeti dvoboj Italije, hrvatska reprezentacija odradila je posljednji trening. Svi redom dobro raspoloženi prolaze kroz svakodnevnu rutinu, a interes je opet posebno privukao tradicionalni dvoboj mladih i starih.

Stariji su bili u plavim dresovima, a igrali su u sastavu: Pletikosa, Schildenfeld, Šimunić, Pranjić, Srna, Vukojević, Modrić, Dujmović, Kranjčar, Dudu i Jelavić. Mladi su imali zelene markere, a igrali su u formaciji Subašić, Vida, Ćorluka, Buljat, Strinić, Vrsaljko, Rakitić, Badelj, Perišić, Kalinić, Mandžukić. Igralo se na pola terena i suženom travnjaku dva puta po 15 minuta.


I dok su prije četiri dana mladi pregazili stare na krilima Perišića, ovaj put slika je bila sasvim drugačije. Nekolicina prvotimaca osokoljenih pobjedom protiv Irske zaigrali su sjajno, a vodstvo je došlo preko Dujmovića, koji je pospremio otpadak nakon odličnog udarca Jelavića i još bolje obrane Subašića. Na 2:0 povisio je topovskim šutom s 25 metara Pranjić, nešto u stilu Jarnija protiv Njemačke 1998., da bi konačnih 2:1 postavio nakon solo prodora Ivan Rakitić.

Nakon utakmice igrači su vježbali šutiranje prema golu, ali i obranu - napad pri ubačajima s krila. Problemi koje su nam Irci radili iz prekida očigledno je nagnala Slavena Bilića da dodatno poradi na tome, a vidjevši zalaganje hrvatski nogometaša, čini se kako se propusti protiv Azzurra ne bi smjeli dogoditi. Schildenfeld i Ćorluka djelovali su pravovremeno i koncentrirano, ali ipak drugačije je to pred svjetlima reflektora.

Momčad koja pobjeđuje ne mijenja se, a iako se spominjalo da bi protiv Italije priliku trebao dobiti i Niko Kranjčar, umjesto jednog napadača da se očvrsne vezni red to se vjerojatno neće dogoditi. Po svemu sudeći Prandellijeve pulene na travnjaku poznanjskog Municipala dočekat će ona ista jedanaestorka koja se tako moćno suprotstavila Ircima.

Pročitajte više