Murić potpisao za Ajax, Mamić poručio: Nizozemci su se ponijeli kao razbojnici!

Screenshot (Ajax)

AJAX je objavio kako je doveo 18-godišnjeg hrvatskog nogometaša Roberta Murića.

Nizozemski prvak dogovorio je dovođenje Murića, kojem je prestao važiti profesionalni ugovor s Dinamom potpisan bez nazočnosti socijalnog radnika. U Obiteljskom zakonu stoji kako tako potpisani ugovori sa maloljetnicima prestaju biti važeći kada igrači proslave 18. rođendan iako je Murić za Dinamo potpisao do 2019. godine.

Tako će Dinamo umjesto planiranih milijuna na svom dragulju zaraditi samo 250 tisuća eura, a Murić je za Ajax potpisao na četiri godine.

Mamić: Ajax radi protiv propisa!

Nakon što je Ajax objavio kako je potpisao ugovor s Murićem progovorio je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.
 
"Ajax ovim putem sigurno nije pokazao manire velikog europskog kluba kakvim se predstavlja. Dapače, kršeći propise FIFA-e i pravila fair playja između klubova pokazali su razbojničko ponašanje. U Ajaxu su znali za važeći ugovor između igrača i Dinama potvrđen od strane Hrvatskog nogometnog saveza, ali su ga odlučili ne poštivati i raditi protiv propisa", rekao je Mamić za službenu stranicu Modrih.

 Koji su sljedeći koraci koje će poduzeti Dinamo?

"Sigurno je da ćemo iskoristiti sva pravna sredstva koja su nam na raspolaganju kako bismo zaštitili interes našeg kluba. Zna se kako se dogovaraju transferi igrača: prvo se klubovi dogovore oko uvjeta, a potom se zainteresirani klub dogovora s igračem i to je vrlo jasno određeno. Ajax je to prekršio i smatramo kako će zbog toga i odgovarati."

Pročitajte više