Nadmorska visina slomila Argentince: Di Maria se rušio, Messi povraćao i promašivao

Foto: Screenshot; Youtube

GOSTOVANJA u Boliviji na stadionu u La Pazu poznata kao iznimno teška, ali ne zbog snage domaćina, već zbog 3600 metara nadmorske visine zbog koje mnogi igrači teško dolaze do zraka.

> Argentina se neporažena izvukla iz Bolivije, Ekvador i dalje druga momčad kvalifikacija

Argentinci su se prije utakmice protiv Bolivije pripremali u barokomorama, jer su prije četiri godine u La Pazu doživjeli pravi fijasko kada ih je Bolivija pregazila sa 6:1.

Ovog puta Messi i društvo nisu "popili" šest komada, ali ih je ponovno zaustavila nadmorska visina. Tako je, recimo, Messi povraćao na poluvremenu, a osim toga cijeli susret je teško dolazio do zraka, pa je i promašivao u situacija iz kojih rijetko griješi. Di Maria je pred kraj prvog poluvremena pao na travnjak nakon jednog duela i morali su ga iznijeti van terena kako bi dobio bocu s kisikom.

"Njihova je strategija bila stajati i čekati da nam bude loše. Znao sam da će Bolivija tako igrati, čekali su nas da počnemo patiti", rekao je Messi. Bez obzira na remi, Argentina je i dalje prva u svojoj skupini i bježi drugoplasiranom Ekvadoru četiri boda, dok je Bolivija osma od devet ekipa u skupini.

Pročitajte više