Najboljeg strijelca danske lige ne žele ni Hrvatska ni Austrija, no želi ga BiH

Foto:  Screenshot Sportnet.at

VJEROJATNO niste nikad čuli za Martina Pušića, no riječ je najboljem  napadaču danske Superlige i igraču koji je svojim golovima donio Midtjyllandu naslov prvaka.
 
Pušić , inače 27-godišnji rođeni Bečlija uz austrijsko ima i hrvatsko državljanstvo, a premda je u karijeri igrao i za respektabilne klubove kao što su Admira Wacker ili Hull City, tek je ove sezone  postao zanimljiv široj nogometnoj javnosti.
 
Pušić je do veljače ove sezone igrao u Esbjergu, za koji je zabio devet golova, da bi onda prešao u Midtjylland za koji je dodao još osam golova, što je bilo dovoljno da postane prvi topnik danske lige.
Ipak, unatoč tome, Pušić već duže vrijeme bezuspješno čeka poziv iz austrijske reprezentacije, premda je prošao mlađe austrijske selekcije. Također, nema ga radaru ni izbornika Hrvatske Nike Kovača.
 
U nedavnom intervju za Sport Week Pušić je izjavio kako je Hrvatska njegov san, no rado bi zaigrao i za Austriju. Ipak, kako od svega toga izgleda neće biti ništa, Pušić je potvrdio da mu se obratio Saša Papac u ime nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Kako su nogometaševi roditelji rođeni u BiH, točnije Hercegovini, ne postoje nikakve pravne začkoljice koje bi ugrozile njegov debi za Zmajeve.
 

Pročitajte više