Nakon 23 godine čekanja: Šuker i Bandić na Sveticama grade kamp hrvatske reprezentacije!

Foto: Hina/Index Ilustracija

KAO što je Davor Šuker najavio na nedavnoj novinskoj konferenciji, a Indexu potvrdio glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak, od sljedeće godine kreće izgradnja kampa hrvatske nogometne reprezentacije.

"2014. godine kreće izgradnja centra, a ostale detalje otkrit ćemo javnosti kada idući korak bude napravljen", rekao nam je Pacak.

Centar će se smjestiti nedaleko od maksimirskog stadiona, a cijeli projekt HNS će platiti novcem Fife i Uefe. Osim A selekcije, u novom kampu trenirat će i mlađe kategorije, a na raspolaganju će imati igrališta s prirodnom i umjetnom travom, teretanu, ambulantu.

Od Markovićeva Tuhelja do Šukerovih Svetica

Šukerova prva akcija kao predsjednika HNS-a očito je urodila plodom. Naime, bivši predsjednik HNS-a Vlatko Marković nije iskoristio novac za izgradnju kampa, a Uefa je sredinom 2012. godine poručila kako se iznos od 4.5 milijuna eura donacije mora potrošiti na kamp ili će ga povući s računa HNS-a.

Šukeru su se odmah javili brojni gradovi koji su bili spremni prepustiti gradsko zemljište, ali Zagreb je oduvijek bio glavni favorit za mjesto gdje će se graditi kamp reprezentacije. Očito je bilo samo pitanje hoće li se kamp graditi na Kajzerici, preko put konjušnica i parkirališta "pauka" ili će se graditi nedaleko od stadiona Dinama, "koji jedini zadovoljava FIFA-ine uvjete", kako je Šuker često znao istaknuti.

Pročitajte više