Nakon lakrdije u Rijeci u Hajduku i Splitu ogorčeni: Očito da HNS i Rijeka i ne zaslužuju ovaj finale

Foto: hajduk.hr

"NEVJEROJATNO je da se ovakve stvari događaju u hrvatskom nogometu. Očito da HNS i Rijeka i ne zaslužuju ovaj finale",  ogorčeni su bili u RNK Split nakon odluke Grada Rijeke, koji je vlasnik stadiona na Kantridi, da je Hajduku i Splitu, odnosno juniorskim momčadima splitskih klubova, zabranjeno odigrati finale Kupa na glavnom travnjaku Kantride! 

Iako propozicije to jasno nalažu, utakmica gradskih rivala nije odigrana u uvertiri seniorskog finala Hrvatskog kupa, jer je to zabranio Grad Rijeka kao vlasnik stadiona, pretpostavlja se zato kako bi po kiši (u Rijeci je tek prestala kiša koja je padala tijekom jutra) tradicionalno loši travnjak Kantride, poštedio trošenja prije uzvratne utakmice velikog finala koju od 20 sati na istom mjestu igraju Rijeka i Dinamo.
 
U Hajduku su ogorčeni ovakvom zabranom i kako ističu, "već danima iz Rijeke prema Parku mladeži i Poljudu šalju poruke kako se unatoč jasnim propozicijama neće dozvoliti juniorima ovih splitskih klubova istrčati na glavni travnjak Kantride. 
 
Najprije nas se selilo u Kostrenu, a Split i Hajduk zajedno su upozoravali kako se finale juniorskog Kupa treba odigrati, kako to propozicije nalažu - isključivo na istom travnjaku kao i seniorsko. 
 
Danima je trajala prepiska, zajednički smo ponudili odigravanje na Poljudu, Parku mladeži ili u Dugopolju, što je odmah bilo odbijeno."
 
Obje splitske momčadi došle su jučer u Rijeku, jutros im je prvo rečeno kako na Kantridu neće moći istrčati, da bi na sastanku klubova i domaćina (u 14 sati), te HNS-a, donesena odluka kako će dvoboj, prema propozicijama, ipak početi u 15:10 sati. 
 
Ali, nakon što su se obje momčadi zagrijale, nakon što je podijeljen  službeni zapisnik, neposredno pred početak utakmice, službene osobe su predstavnicima Hajduka i Splita rekle kako "vlasnik stadiona ne dozvoljava odigravanje ove utakmice".  
 
Pokušalo se privoliti vodstva obje momčadi da se igra na nekoj drugoj lokaciji, no i iz Hajduka i iz Splita tu su mogućnost odbili.
 
"Prebacivanja juniorskog finala Kupa doživljavamo kao potpuno ignoriranje naše djece i zbog toga se utakmica na pomoćnom terenu neće odigrati", potvrdio je glasnogovornik Splita Jerko Trogrlić.
 
Još oštriji bio je predsjednik Hajduka Marin Brbić:
 
"I zadnji put se finale juniorskog Kupa igrao na Maksimiru prije naše utakmice s Lokomotivom. Ne znam zašto bi se ovaj finale igrao negdje drugdje. Zar su naša djeca manje vrijedna?"
 
Obje momčadi odmah su napustile Rijeku i krenule autobusima prema Splitu. 

Pročitajte više