Navijači se pobunili zbog novog imena RK Zagreb: "Ne vidimo razloge za vrijeđanje cijelog kluba"

Foto: Screenshot

RK PRVO PLINARSKO DRUŠTVO jedno je od najneobičnijih imena za jedan sportski, a naročito rukometni klub. Jučer je priopćenjem RK Zagreb najavio promjenu svog imena zbog dogovora sa novim sponzorom kluba, kao što je bio slučaj više puta u povijesti zagrebačkog kluba.

> Rukometaši Zagreba promijenili ime: Od sada navijate za RK Prvo plinarsko društvo

Ipak, ovo posljednje ime nije najbolje sjelo navijačima, ali ni ikome tko je čuo za novu promjenu koju su neki shvatili i kao običan vic.

Navijači su se obratili klubu tražeći objašenjenje, a bilo je i onih koji su burno reagirali. Klub se ubrzo oglasio novim priopćenjem u kojem pokušava smiriti strasti.

"Dragi naši navijači i prijatelji,

Rukometni klub Zagreb, kao pravni subjekt, i dalje ostaje kakav jest i to se nije mijenjalo i nikada ni neće. No, s obzirom da Croatia osiguranje d.d. nije produžilo sponzorstvo s našim klubom bili smo primorani pronaći novog sponzora imena i zato se svim srcem zahvaljujemo Prvom plinarskom društvu na prepoznavanju potencijala našeg kluba i naše mlade momčadi koju ove sezone očekuju uistinu veliki izazovi. Upravo stoga ne vidimo razloge za vrijeđanje cjelokupnog kluba zbog nečega što se kroz čitavu njegovu povijest s vremena na vrijeme događalo, a to je promjena sponzora imena. U prošlosti je Rukometni klub Zagreb tako s ponosom nosio imena poput Chromos, Elan, Lotto, Badel 1862 te posljednje i Croatia osiguranje. Samim time, i sada ćemo s ponosom nositi naziv "Prvo plinarsko društvo" te se nadamo kako ćemo ispuniti sva vaša očekivanja, kao i očekivanja svih naših sponzora bez kojih bi teško mogli kročiti kroz zahtjevnu sezonu koja je pred nama, ali i uopće. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Također, iz kluba su poručili kako će zbog lakšeg baratanja novim imenom klub moći biti predstavljan i kao RK PPD Zagreb.

Pročitajte više