Navijači zviždali, a Neymar plakao na oproštaju od Santosa: Barcelona je ispunjenje sna

Foto: Getty images

U NEDJELJU je svoju posljednju utakmicu za brazilski Santos odigrao sjajni Neymar. Uskoro će se pridružiti svojim novim suigračima na Nou Campu.

Na oproštaju od svog matičnog kluba, u remiju protiv Flamenga, Neymar nije mogao suspregnuti suze. No unatoč emotivnom oproštaju od kluba, 60-tak tisuća navijača na stadionu u nekoliko je navrata izviždalo najboljeg mladog igrača svijeta. Nije im najbolje sjeo njegov odlazak u Barcelonu.

"Sada se ipak bolje osjećam. Sve mi emocije dolaze na svoje mjesto. Bit će mi čast i zadovoljstvo igrati s Mesijem, Iniestom i Xavijem. Dolazak u Barcelonu je pravi san za mene", rekao je Neymar nakon susreta.

Prisjetimo se, Neymar je za Santos upisao čak 229 nastupa, a postigao nevjerojatnih 138 golova. 2010. sa Santosom je osvojio  osvojio Brazilski kup, godinu dana kasnije Copu Libertadores, te tri uzastopna naslova prvaka države Sao Paulo.

Vilanova: Čestitam Neymaru što je izabrao sport ispred novca

Inače, Tito Vilanova javno je čestitao Brazilcu Neymaru što je pored silnih ponuda odabrao Barcelonu.

"Zahvalan sam klubu i tehničkoj službi koja je omogućila Neymarov dolazak. Neymara smo uočili još kao vrlo mladog dečka i vjerujem da smo prije svih ostalih klubova stupili u kontakt s njegovim klubom, što nam je dalo prednost u odnosu na Real Madrid, Chelsea i ostale koji su ga željeli", rekao je Vilanovi.

"Čestitam mu što je izabrao sportski projekt, a ne novac. Vidjet ćemo kako će se priviknuti na Europu, ali vjerujemo da će to proći bez većih problema. Pomoći ćemo mu maksimalno kako bi on nama pomogao da postano još puno bolji", zaključio je Vilanova.

Pročitajte više