Nema više Arteme p(r)ovedi nas: Hajduk raskinuo s Milevskim

Foto: Instagram

ARTEM MILEVSKIJ od danas više nije igrač Hajduka. Splićani su raskinuli ugovor s ukrajinskim nogometašem, a kako saznajemo on se dobrovoljno odrekao gotovo 100 tisuća eura.
 
Kad je prije točno godinu dana u Split sletio Artem Milevskij, grad je bio u euforiji. Istina, možda ne onakvoj kad je u grad pod Marjanom došao Niko Kranjčar, no navijači Hajduka očekivali su da će nekoć sjajni Ukrajinac ponavljati igre kakve je prije desetak godina pružao u dresu Dinama iz Kijeva i ukrajinske reprezentacije, kad je važio za jednog od najnadarenijih mladih europskih igrača.
 
Baka, Miki, Artem - Split je uvijek volio znalce, ali i boeme
 
Split je uvijek volio znalce i boeme, sjetimo se samo Bake Sliškovića ili Mikija Rapaića, i Torcida je bila spremna zatvarati oči pred neurednim i nimalo sportskim životom kojeg je vodio nestašni Ukrajinac.
 
No, za razliku od gore dva spomenuta nogometaša, koji su u danas legende kluba, Milevskij je u Splitu ostavio traga, no nažalost ne na nogometnim terenima nego po tamošnjim kafićima i noćnim klubovima.
 
Milu se čekalo, čekalo, ali nikad ga se nije dočekalo
 
Tudor, Vukas, Špaco, Vučević, sad Burić, nije bilo trenera Bijelih koji nije čekao Ukrajinca jer je zaista riječ o plemenitom igraču koji kad hoće i kad želi udara loptu sasvim drugačije od bilo kojeg drugog veznjaka u Hajdukovoj svlačionici. No nitko ga nije dočekao.
 
Imao je Milevskij i neke dobre trenutke u bijelome dresu. Prošle jeseni je poluspreman odigrao odličnu utakmicu i bio ključ pobjede nad Istrom od 5:3. Torcida ga je prigrlila i po splitskom običaju nadjenula mu ime Mile.
 
Ipak, ti trenuci bili su rijetkost, a na zimskim pripremama u Rovinju Artem je odradio samo tri treninga i vratio se u Split
 
Korektni Artem oprostio Hajduku 100 tisuća eura
 
Dok je momčad trenirala Milevskij je tulumario, dok je bio ''ozlijeđen'', umjesto na rehabilitaciji vrijeme je provodio na gliserima i jahtama na Hvaru i okolnim otocima splitskog arhipelaga.
 
I zato ne čudi da je Hajduk danas dogovorio raskid ugovora s Milevskim. Navodno je još jučer u prostorija kluba održan sastanak na tu temu, a danas je sve dobilo i službenu potvrdu.
 
Prema informacijama koje imamo Ukrajinac je bio i više nego korektan, te se prihvaćajući raskid odrekao gotovo 100 tisuća eura.
 
 

Pročitajte više