Neobični potezi s Kantride: Odlaze stožerni veznjak i tek pristigli napadač

Foto: Hina

RIJEKA je s dvije pobjede protiv Sheriffa izborila skupinu Europa lige, a nakon što su ih kuglice svrstale u skupinu sa Sevillom, Standardom i Feyenoordom, uslijedilo je popunjavanje rubrike "odlasci".
 
Naime, pomalo neočekivano s Kantride odlazi Josip Brezovec, igrač koji je ove sezone odigrao velik broj utakmica i imao značajnu ulogu u dosadašnjim uspjesima. On u paketu s nedavno pristiglim Čanađijom ide na posudbu u talijanskog drugoligaša Speziju, klub pod istim patronatom kao što je i Rijeka, a u kojem već igraju Niko Datković i Antonini Čulina.

Najteža odluka karijere za Brezovca
 
"Emocije su jako velike. Ovo je meni bila jedna od najtežih odluka u životu i kad bi slušao samo srce - ostao bih zauvijek u Rijeci. No moje ambicije su, još otkako sam bio dječak, da se okusim u europskom nogometu u jednoj pravoj ligi. Taj san mi se sad ostvario sad kad sam dobio poziv – razmišljao sam samo profesionalno", objasnio je svoj potez Brezovec.
 
"Posebna zahvala navijačima Rijeke.  Ne mogu riječima opisati sve što sam osjetio ovih nekoliko dana kad se pročulo da idem. Opet se pokazalo da oni dišu za ovaj klub. Ne mogu naći ni riječi kojima bi se zahvalio. Teško mi je opisati koliko sam ponosan i sretan što sam dio ove priče,  ali Rijeka nisu pojedinci, ona već dugo vremena diše zajedno", dodao je.
 
Stigao je i komentar sportskog direktora Srećka Juričića: "morali smo uzeti u obzir da Brezovec ima 28 godina i da mu je ovo posljednji vlak za inozemstvo. Sigurno je da će nam nedostajati kao osoba s fenomenalnim karakterom vođe i kao igrač koji je stvarao razliku na terenu, no kako se ukazala ta prilika da ispuni dječački san da zaigra u Italiji svi mi koji kreiramo sportsku politiku odlučili smo da je zbog njegovih ljudskih i igračkih kvaliteta zaslužio da mu pružimo tu priliku. Ima priliku iskušati se u Italiji, pomoći ambicioznoj Speziji da uđe u prvu talijansku lige , a može zaraditi nešto za sebe i za svoju obitelj."
 
Financijski uvjeti privukli Jahovića u Rusiju
 
Također, uz Brezovca i Čanađiju, Kantridu napušta i Adis Jahović, makedonski reprezentativni napadač koji je došao na Kantridu početkom ovog prijelaznog roka. Nakon svega osam nastupa i pet pogodaka odlazi u redove ruskog drugoligaša Krilju Sovjetov, navodno će klub s Kvarnera za igrača kojeg je doveo besplatno dobiti 400 tisuća eura odštete.
 
"Dobio sam ponudu koja me veoma pozitivno iznenadila. Riječ je o dugoročnom trogodišnjem ugovoru koji je usto i financijski vrlo izdašan. Rijeci sam veoma zahvalan", poruka je Jahovića pred odlazak, a njega bi u ofenzivnoj liniji trebao zamijeniti Josip Ivančić, pristigao iz Zadra prije par dana.
 
"Klub je prihvatio ponudu ruske momčadi koja je bila vrlo zadovoljavajuća i za Rijeku i za Jahovića. Procijenili smo da je to razumna odluka u ovoj situaciji a Jahović u želimo svu sreću u daljnjoj karijeri", rekao je na ovu temu zamjenik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance.

Pročitajte više