VIDEO Ter Stegen mogao izbiti loptu. Uslijedila je velika pogreška golmana Barcelone

Screenshot: Arena Sport

BARCELONA je na domaćem terenu pobijedila Valenciju 4:2 u 33. kolu La Lige i tako preskočila Gironu, odnosno vratila se na drugo mjesto. Katalonska momčad pod vodstvom trenera Xavija Hernandeza ima 73 boda, dva više od treće Girone, dok je Real Madrid uvjerljivo vodeći s 84 boda.

Barcelonin junak protiv Valencije bio je napadač Robert Lewandowski, koji je golovima u 49., 82. i 93. minuti ostvario hat-trick. Preostali pogodak djelo je Fermina Lopeza iz 22. minute. Iako je došla do pobjede, Barcelonina situacija na poluvremenu nije bila idealna jer je Valencija vodila 2:1 golovima Huga Dura iz 27. i Pepelua iz 38. minute.

U 27. minuti viđena je jedna od najvećih pogrešaka na susretu. Golman Barcelone Marc-Andre ter Stegen mogao je očistiti opasnost nakon što je istrčao s gol-linije, no pokušao je prevariti Dura i sačuvati loptu. Njemačkom golmanu to nije uspjelo te je izgubio loptu, a Duro ju je bez većih problema ugurao u praznu mrežu za izjednačenje.

Ronald Araujo ubrzo je skrivio kazneni udarac, iz kojeg je Pepelu donio preokret Valenciji. No, crveni karton njezina golmana Giorgija Mamardashvilija zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora omogućio je Barceloni da u drugom poluvremenu s igračem više i zahvaljujući sjajnom Lewandowskom dođe do pobjede.

Pročitajte više