Neporaženi Juventus stiže na Celtic Park: "Momčad koja je srušila Barcelonu treba shvatiti ozbiljno"

Foto: AFP

VEČERAS od 20:45 sati nastavlja se Liga prvaka! Prve utakmice osmine finala donose nam okršaje Valencije i PSG-a te Celtica i Juventusa.

> Dajte nam Beckhama: Nikoga ne zanimaju Liga prvaka, PSG i Valencija, svi žele samo Njega!

"Stara dama" će u Glasgowu tražiti pobjedu protiv mini iznenađenja u ovogodišnjem izdanju LP-a. Naime, momčad Neila Lennona u skupini je tukla Barcelonu i Spartak, a u drugi krug natjecanja prošli su s 10 bodova, odmah iza Barcelone.

S druge strane, Juventus još uvijek ne zna za poraz u Ligi prvaka. Momčad Antonija Contea od šest odigranih utakmica slavila je tri puta, dok su preostala tri završavala bez pobjednika.

Lennon: Sve je moguće!



"Vjerujemo da možemo dobiti Juventus. Igraju se dvije utakmice, tako da se ništa ne može riješiti u prvih 90 minuta, a siguran sam da je moja momčad spremna za tešku bitku koja je pred nama. Juventus ima fantastične napadače, Mirko Vučinić, Quagliarella, Giovinco i Anelka, a njih loptama hrani Pirlo koji je jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Oni su doista snažna i fantastična momčad, ali ne bi trebali podcijeniti Celtic", rekao je u najavi dvoboja trener Celtica, a zatim je nadodao:


"Sa stručnim sam stožerom napravio detaljnu analizu protivnika. Igračima sam rekao sve što trebaju raditi i mislim da im više u ovom trenutku ne trebam. Oni se moraju fokusirati na utakmicu, koja je uzgred rečeno možda i najveća u njihovoj karijeri", smatra Lennon.

Conte: Želimo u četvrtfinale



Juventusov trener Antonio Conte zna što ga čeka na Celtic Parku.

"Čeka nas opasna momčad koju će nositi 60 tisuća navijača. Oni će biti njihov 12. igrač. Celtic je ekipa koja je dobila Barcelonu na Celtic Parku, a Katalonci su skoro nastradali i na Camp Nou. To vam sve govori o kakvoj je ekipi ovdje riječ", rekao je Conte.

"Međutim, mi smo ovdje došli po pobjedu. Nema govora da će nas iznenaditi, jer ćemo mi težiti svojoj igri. Glavno je da zaustavimo Browna i Wanyama, a tu je i Hooper koji u paru s Samarasom može stvoriti ogromne probleme. Uglavnom, mi živimo svoj san u Ligi prvaka, a nije tajna da smo si zadali cilj - četvrtfinale!", podcrtao je Conte.

Zanimljivo, Celtic ne zna za poraz od neke talijanske ekipe od 12. travnja 1969. godine, kada je Milan slavio 1:0. Od tada pa sve do danas, Celtic je ostao neporažen u osam dvoboja s talijanskim prvoligašima na Celtic Parku.

Utakmica je na rasporedu od 20:45.

Pročitajte više