Neuer skinuo Ozilov penal, stativa Alabin, isključen golman Topnika, a Kroos i Muller izbacili Arsenal!

Foto: Getty Images

BAYERN je već nakon prvog, londonskog susreta osmine finala LP, riješio prolazak dalje, pobjedom 2:0 kod Arsenala.

Nakon točno godinu dana, na istom mjestu i u istoj fazi Lige prvaka, sastali su se isti suparnici. Bayern je opet pobijedio Arsenal s dva gola razlike, ali uz nekoliko razlika: Ova utakmica bila je neusporedivo uzbudljivija od prošlogodišnje, Bayern je bio još dominantniji, a Mario Mandžukić nije zabio gol.

Kroos i Muller: Sjajni golovi velikih igrača

Poentirali su zato Kroos i Muller i to sjajno, nakon lijepih akcija: U 55. minuti Lahm je povukao po desnoj strani i dodao Kroosu, koji s ruba kaznenog prostora iz prve sjajno puca u svoj desni, a lijevi kut Fabianskog, koji se uzalud bacio koliko je dug i širok. Jer lopta je zaobišla i igrače u bloku i njega i završila pod prečkom Golčina!

Dvije minute prije kraja, odlična akcija prvaka Europe za rješenje ne samo ove utakmice, nego i plasmana u četvrtfinale. Izmjenama mjesta i protrčavanjima, Lahm i Pizarro zbunili su čuvare, a Muller na petercu ostao sam i glavom u padu zabio za podebljanje Bayernovog vodstva. 

Utakmica je od početka bila vatrena. Već u 2. minuti velika prilika za Bayern: Kroos sjajno puca s 20-ak metara, ali Szczesny krasnom paradom vadi loptu iz svog lijevog kuta. Odmah zatim u dvije prilike pred golom Bayerna našao se Sanogo, neočekivani Wengerov izbor za jedinog napadača, umjesto Girouda. 

Ne možeš u prvih deset minuta protiv Bayerna promašiti penal, dva zicera i proći nekažnjeno

Treća je bila najveća za njega, ali u 7. minuti Sanogo puca u desni kut, ali Neuer, koji je već krenuo u drugu stranu, mijenja smjer i kupi loptu. Sjajni refleksi najboljeg njemačkog golmana! 

Neuer ih je još učinkovitije pokazao minutu kasnije: Wilshere odigrava za Ozila, koji sjajno prolazi Boatenga. Ovaj ga ruši pred golom za žuti karton i penal. Ali, Ozil loše puca, po sredini i Neuer lako brani desnom rukom, iako se već bio bacio u lijevi kut!

Odmah smo napisali u prijenosu: Znate što se kaže za momčad koja ne iskoristi ovakve prlike za vodstvo protiv ovako velikog protivnika...

Nije Arsenal realizirao ni onu iz 23. minute:Oxlade-Chamberlain je stisnuo Alabu, koji na lijevoj strani kaznenog prostora loše vraća svom golmanu. "Ox" je brži i sam pred golom i golmanom, ali Neuer mu se baca u noge i po treći put spašava mrežu!

Mandžukić nije bio na razini njegovih igara u Bayernu

Pet minuta kasnije, bilježimo prvo Mandžukićevo ukazanje: Kroos je nabacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Mandžukić glavom šalje loptu pored gola.

Da ovo nije bila njegova večer, Mandžukić dokazuje i u 36. minuti: Robben ga gura samog pred gol s desne strane. Umjesto da puca, Mandžo kreće prema sredini, gdje mu  Koscielny u zadnji tren izbija loptu. 

Alaba također promašio penal, ali Arsenal je ostao s igračem manje

Odmah nakon te prilike, ona najveća za Bayern, koja također ostaje nerealizirana: Crveni karton dobio je Arsenalov golman Szczesny jer je kao zadnji čovjek srušio Robbena, kojeg je  krasno preko obrane domaćih prograo Kroos. Penal za Bayern! Jedan Poljak napušta gol domaćih, drugi ga ulazi braniti: Fabianski je ušao, a Cazorla mora vani kao onaj igrač manje. 

Ali, Alaba iz penala gađa stativu! Opalio je Alaba u praznu lijevu stranu, gdje je umjesto mreže pogodio stativu, dok je Fabianski letio u suprotnu stranu.

Nakon što je Muller zamijenio Mandžukića u 64. minuti, kreće potpuna Bayernoa vladavina terenom. Robben i Gotze imaju velike prilike, a 15 minuta prije kraja, Bayern je oštećen za nedosuđeni penal! Koscileny je srušio Mullera u kaznenom prostoru, ali Rizzoli ne želi pokazati na penal treći put večeras.

Na samom kraju, večeras fantastični Kroos imao je priliku zabiti i svoj drugi, a Bayernov treći gol, ali ga je u tome spriječila stativa.

Guardiola neće dopustiti ponavljanje prošlogodišnjeg opuštanja

Kako smo napomenuli na početku, Bayern je i prošle godine u ovo vrijeme trijumfalno prošao Londnom, ali je u revanšu opuštanje platio porazom 0:2 i jedva prošao dalje, do naslova europskog prvaka. 

Studiozni Guardiola to svakako neće dopustiti ove godine, a Arsenal je još jednom pokazao kako, usprkos tome što je ove sezone "Najbolji Arsenal posljednjih godina", kako im je tepao Rumenigge, i dalje gubi skoro sve utakmice s najvećim protivnicima i da bi im umjesto Ozila, koji je potpuno nestao nakon promašenog penala, bilo bolje da su kupili "ubojicu" pred golom.

Zašto Arsenal ni ove godine nije velik? Jer gubi od najvećih, a umjesto killera pred golom, kupuje Ozila

Jer nedostatak tih ključnih elemenata, priječi Arsenal da iz kategorije jako dobrih klubova, uđe u elitnu europsku i svjetsku klasu, gdje caruje Bayern.

Pročitajte više