"Nije Maccabi ništa posebno, budite sigurni da nećemo izaći na teren spuštenih gaća"

"NISAM osoba koja će reći - pobijedit ćemo Maccabi u finalu, ali sigurno je da ćemo biti momčad koja će tražiti svoju šansu", rekao je jučer Dražen Anzulović kojem se ostvarila želja da još jednom ove sezone zaigra protiv izraelskog ponosa. I to u finalu regionalne lige, gdje je Cedevita dospjela nakon pobjede nad Partizanom. Krize koju su preživjeli u hrvatskom prvenstvu više se nitko ne sjeća, jer večeras će na parket Nokia Arene izaći momčad rasterećena svakog imperativa.

Cedevita traži naslov protiv jednog od većih brendova Izraela

S druge strane, stajat će peterostruki osvajač Eurolige, najjači izraelski sportski kolektiv i jedan od većih brendova židovske zemlje. Maccabi je ove sezone, naime, dominirao ABA ligom. Momčad Davida Blatta izgubila je jedino od KK Zagreba (i Budućnosti na zelenom stolu), dok su opasno visjeli protiv Cedevite u dva njihova ogleda u regionalnoj ligi.

Kako Izraelci nemaju naslov ABA lige, večeras će dati sve od sebe da to isprave jer ne žele da im se ponovi Zadar iz 2003. godine. Ove godine imaju fantastičnu priliku podignuti pehar osvajača regionalne lige pred domaćom publiku, a ne smijemo ni na trenutak posumnjati da Nokia Arena neće biti prepuna vatrenih navijača Maccabija.

"Cedevita je talentirana, završili su kao drugi i to nam je upozorenje"

"Moramo izaći na teren i odigrati našu čvrstu igru. Moramo odigrati onako kako igramo cijelu sezonu i onda neće biti problema. Cedevita je talentirana, atletska momčad. Završili su u ligi kao drugi, tako da nam je to veliko upozorenje", smatra centar Maccabija James Shawn.

"Ovo je Final Four, znamo gdje smo i imamo veliku šansu postići ono što smo planirali - postati pobjednici", rekao je Shawn, koji se osvrnuo i na sezonu u Euroligi:


"Izgubili smo od Panathinaikosa plasman na Final Four Eurolige za jednu loptu. Cijelu godinu radimo naporno za takve utakmice, ali eto to je tako", rekao je Shawn.

Car: Ovo nam je treća sreća

Da će Maccabi uskoro upisati novi poraz nada se i Marko Car, koji tvrdi da je Cedeviti ovo treća sreća protiv Izraelaca:

"Zašto ne bismo vjerovali da možemo pobijediti? Dva puta smo igrali ove sezone s njima, i svaki puta bili smo blizu. Ovo nam je sada treća sreća. Mi ćemo dati sve od sebe, nećemo se preplašiti i nadam se da će to biti dovoljno jer bi to bila kruna naporne i vrlo dobre sezone iza nas u ABA ligi", rekao je Car, koji se ponovno osvrnuo na ovosezonske dvoboje protiv Izraelaca:

"Nismo imali problema s njima, nisu oni ništa posebno. Nadigrali su nas tek pri kraju kada smo počeli gubiti snagu u završnicama. To nam može biti putokaz za danas. Mi smo cilj ostvarili plasmanom u finale, a budite sigurni da nećemo izaći spuštenih gaća."

"Mi smo se dobro pripremili za njih i ako ispunimo sve što trener od nas traži, uz što manje pogrešaka, onda imamo veliku šansu. Uostalom, ponavljam, mi smo drugo mjesto potvrdili ulaskom u finale, a sad kad smo već tu idemo pobijediti", zaključio je Car.

Pročitajte više