"Nije u šoldima sve!": Medveščak na penale do pobjede protiv SKA!

Foto: Hina

DOM SPORTOVA konačno je mogao uživati, dugo će se pamtiti 24. rujan. Skinut je najveći skalp u europskom hokeju. Medveščak je u 9. kolu KHL-a nadigrao SKA rezultatom 4:3 (1:1, 1:0, 1:2, 0:0, 1:0).  Vidjeli smo odličnu hokejašku utakmicu i zasigurno najbolju igru 'medvjeda' ove sezone. Negativan niz nakon ovakve predstave više nitko ne spominje, serija od sedam poraza sada je postao niz od tri utakmice u kojoj su osvojili najmanje bod. Njih četiri u posljednje tri utakmice, piše KHL.hr.

> Novi junak Ledene poručio: "Trebali smo uzeti sva tri boda!"

Serija poraza kao da je naljutila 'medvjede' koji su izašli na led s ogromnom željom da pokažu kako vrijede mnogo više. No, već nakon 63 sekunde igre Ledene dvorana je zanijemila. Bjorkstrand je 'prodao' pak u svojoj trećini, a Kovalčuk taj poklon lagano naplatio. Namjestio se u trenu na visini lijevog bulija i neobranjivo poslao projektil iza Dekanicha. Golman Medveščaka pak je vidio tek kad je već bio u mreži.

Rani gol uglavnom bi presjekao mnoge momčadi, pogotovo one u lošoj seriji, ali 'medvjedi' kao da su dobili motiv više. Ravnopravno su klizali s ruskim milijunašima, nastavila se solidna igra u obrani s kraja prve gostujuće turneje, ali ovog puta 'medvjedi' pokazali da mogu odigrati ostatak utakmice bez pacerskih kikseva. Radili su sve što su trebali, gurali se pred gol gostiju, stiskali nervoznog golmana SKA Salaka koji je koncentraciju trošio na nepotrebno svađanje sa sucima.

Mathieu Carle je samo finiširao odličan powerplay u 5. minuti, vjerojatno najbolji 'igrač više' kojeg smo ikad vidjeli u Zagrebu, a naplata sveg dobrog stigla je u 25.minuti. Novo neopotrebno isključenje vratara kaznio je Vesce. Willsie je ušao po lijevoj strani i opalio, a odbijanac je lakoćom u mrežu gurnuo omaleni napadač. Imali su 'medvjedi' i 'pet na tri' gotovo pune dvije minute, ali to su loše odigrali. Ispravili su to dobrom igrom s igračem manje, a Murley je nekako ugurao pak od golmanskog prostora do mreže. Ostalo je 18 minuta na semaforu, a Rusi naravno se nisu predali, nastavili su igrati svoje. Prvo je Červenka zabio nakon prodora Ponikarovskog, da bi Kovalčuk s točno iste pozicije kod prvog gola postavio na 3:3.

Očekivao se novi pad 'medvjeda', ali uspjeli su ravnopravno igrati kroz produžetak, da bi prilikom izvođenja kaznenih udaraca Vesce i Linglet su ismijali Salaka, dok je za SKA zabio samo Červenka. Ludilo je zavladalo nakon što je promašio Kovalčuk i počelo je veliko slavlje. Zaslužili su ga.


Medveščak - SKA 4:3 (1:1, 1:0, 1:2), penali

Pročitajte više