Nijemci hvale Jajala: Igrač velikog potencijala i budućnost hrvatske reprezentacije



MATO JAJALO odrađuje svoju drugu bundesligašku sezone i nedvojbeno je uz Lukaša Podolskog jedan od ključnih kotačića Kolnove momčadi. Nije to igrač koji će rješavati utakmice, ali zato održava visoki standard igre u kontinuitetu gotovo cijelu sezonu, pišu Nijemci.

Jajalo je ove sezone odigrao već 23 utakmice, a ugradio je tri gola i dvije asistencije u Kolnovih sedam pobjeda, tri remija i 13 poraza. Koeln je trenutno 14-plasirana momčad Bundeslige, a do kraja sezone preostaje mu iscrpljujuća borba za opstanak.

Koln je za Jajala u ljeto 2011. godine isplatio Sieni oko dva milijuna eura, a godinu ranije hrvatski nogometaš proveo je na posudbi u Kolnu i bio je jedan od najboljih igrača. Jajalo još nije opravdao povjerenje i veliki transfer, ali je na najboljem putu da to napravi.

Nijemci pišu kako Jajalo nikada neće podbaciti, odigrati katastrofalno i da je to njegova najveća snaga. Biti poslovično kvalitetan je ono što se njega očekuje, iako mnogo će reći kako mladi veznjak može sigurno dati još i više.

Još jedna stvar od neprocjenjive je važnosti za trenera Stalea Solbakkena. Jajalo je polivalentan i može jednako kvalitetno odraditi ofenzivne i defenzivne zadatke u sredini terena, a po potrebi vrlo uspješno igra i na krilnim pozicijama.

Od kapetana mlade hrvatske reprezentacije puno se očekuje. Ima potencijal za razviti se u odličnog igrača, što je primijetio i Slaven Bilić. Nijemci se nadaju kako će Jajalo biti jedan od sudionika hrvatske reprezentacije na Euru te kako će veliko natjecanje još više doprinijeti njegovu razvoju.

Pročitajte više