Nijemci na korak do četvrtfinala: Borussia Dortmund sa četiri gola torpedirala Zenit!

Foto: Guliver Images/Getty Images

BORUSSIA DORTMUND slavila je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na gostovanju kod Zenita s uvjerljivih 4:2. Momčad Jurgena Kloppa predvodio je s dva pogotka Robert Lewandowski, dok je Marco Reus zabio gol i upisao asistenciju za Mkhitaryana.

Fantastični Reus obilježio početak utakmice

Borussia je odmah na otvaranju utakmice postigla dva gola u razmaku od 60 sekundi. U 5. minuti Lewandowski je petom proigrao Reusa, koji je ušao u kazneni prostor i dodao za Mkhitaryana. Minutu kasnije, Borussia je povela s 2:0. Sahin je centrirao prema Grosskreutzu, koji je loptu odbio do Reusa, a vratar ruskog sastava Lodigin nije imao šanse.

Zenit se nakon brutalnog šamaranja na početku utakmice probio tek u prvim minutama drugog poluvremena. U 58. minuti nastala je gužva u kaznenom prostoru Borussije, Schmelzer je tukao po njemačkom golu, a lopta se od stative odbila do Shatova koji je smanjio na 2:1.

Međutim, u najgore moguće vrijeme za Zenit, proradio je Lewandowski. Poljak je ubrzo povisio na 3:1, a uzvratio je i nakon što je Hulk u 69. minuti poentirao s bijele točke.

Uzvrat je na rasporedu 19. ožujka u Dortmundu.



ST PETERBURG. Stadion Petrovski - 21.570 gledatelja; Sudac: William Collum (Škotska)

Strijelci: 0-1 Mhitarian (4), 0-2 Reus (5), 1-2 Šatov (57), 1-3 Lewandowski (61), 2-3 Hulk (69-11m), 2-7 Lewandowski (70)

ZENIT: Lodigin - Anjukov (od 84. Smolnikov), Neto, Lombaerts, Criscito - Hulk, Witsel, Šatov, Faizulin (od 84. Keržakov), Aršavin (od 15. Timoščuk) - Rondon

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Friedrich, Papastathopoulos, Schmelzer - Grosskreutz (od 90 Durm), Kehl, Mhitarian (od 70. Aubameyang), Sahin, Reus (od 85. Hofmann) - Lewandowski

Pročitajte više