Nikica i dalje mete: Jelavić zabio dva gola Unitedu, Evertonu bod s Old Trafforda!

NIKICA JELAVIĆ i dalje briljira u Premiershipu. U prvoj utakmici nedjeljnog programa 35. kola Premiershipa Manchester United i Everton su na Old Traffordu remizirali 4:4, a Jelavić je zabio dva gola (prvi i treći) za klub iz Liverpoola. U devetom nastupu u Premiershipu za Everton, Jelaviću su to bili peti i šesti pogodak.

Ovim remijem Everton je puno pomogao Unitedovom gradskom rivalu Cityju u borbi za naslov prvaka s Crvenim vragovima. Trenutna razlika je šest bodova u korist Uniteda, ali City će danas odigrati zaostalu utakmicu kod fenjeraša Wolverhamptona, u kojoj ima priliku prednost smanjiti na samo tri boda uoči međusobnog okršaja na Etihad stadionu.

Jelavić i Fellaini ponudili naslov Cityju

Prvih pola sata nije nagovještavalo na vatromet golova, ali onda je Jelavić otvorio show. U 33. minuti fantastično je reagirao na težak Hibbertov centaršut s druge vratnice, glavom lobao De Geu i poslao loptu u malu mrežu za vodstvo Evertona.

Prednost gostiju potrajala je samo osam minuta. Rooney je tada poravnao glavom nakon ubačaja sa strane, i s 1:1 se otišlo na odmor. U nastavku je Everton odolijevao uvodnih 10-ak minuta, ali udarac Welbecka u 57. minuti i lob Nanija (61. minuta) donose velika dva gola prednosti Unitedu.

Međutim, Everton se nije predavao i na koncu je stigla zaslužena nagrada. Marouane Fellaini je golčinom iz poluvoleja u 67. minuti smanjio na 3:2, ali Wayne Rooney samo dvije minute kasnije vraća dva gola viška Unitedu.

Činilo se kako je priča gotova, ali nisu tako mislili Jelavić i Fellaini. Belgijski Marokanac u 83. minuti asistirao je našem reprezentativcu koji natrčava na njegovu loptu u srcu šesnaesterca i smanjuje rezultat.

Samo dvije minute kasnije Fellaini je sjajno kratkom loptom pronašao natrčalog Pienaara, a ovaj iz neposredne blizine laganim udarcem postavlja konačnih, 4:4.

Dodajmo kako je s ova dva pogotka Wayne Rooney došao do 26. pogotka u Premiershipu, i sada u utrci za najboljeg strijelca za Robinom van Persiejom zaostaje samo jedan gol.

Premiership, 35. kolo:

Manchester United - Everton 4:4 (Rooney 41, 69, Welbeck 57, Nani 61 / Jelavić 33, 83, Fellaini 67, Pienaar 85)

Wolverhampton - Manchester City (kasnije)

Liverpool - West Bromwich (kasnije)

Redoslijed: 1. Manchester United 83, 2. Manchester City 77 (-1), 3. Arsenal 65, 4. Newcastle 62 (-1), 5. Tottenham 59 (-1)..., 7. Everton 48 (-1)...

Pročitajte više