Nisu izdržali! Lokose iz Europe izbacio srpski nogometaš Lazar Veselinović!

Lazar Veselinović (na slici) doslovno je sam srušio Lokose. Postigao je dva pogotka i upisao jednu asistenciju!

Foto: Nenad Dugi/Cropix

DINAMO MINSK na krilima Lazara Veselinovića svladao je Lokomotivu u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Europa lige. Lokosi su na Maksimiru poraženi s 3:2.

A bili su tako blizu...

Mrvica hrabrosti, toliko je nedostajalo igračima Tomislava Ivkovića da se plasiraju u 3. pretkolo Europa lige. Kao što je trener Lokosa govorio uoči susreta, Dinamo iz Minska bio je apsolutni favorit, a tako je i djelovao na terenu.


Zagrebačka je ekipa ustrašeno djelovala na praznom Maksimiru. Ivkovićevi igrači prepustili su sredinu terena gostima iz Bjelorusije, a branič Tomislav Barbarić još će dugo sanjati napadača gostujuće ekipe, Lazara Markovića.

Naime, gosti su u jednom trenutku imali 70 posto posjeda lopte, a vratar Lokomotive Dominik Picak bio je kao na streljani. Međutim, igrači Dinama bili su izuzetno neprecizni. S druge strane, Lokosi su svoju šansu tražili preko brzih Mišića, Trebotića i Šituma, ali gostujuća obrana s lakoćom je izlazila na kraj s njihovim prijetnjama.

Do prvog gola čekali smo 40 minuta, kada je Veselinović nakon jedne nesmotrene reakcije obrane Lokomotive ostao sam u petercu i iz voleja matirao ukopanog Picaka. Lokomotiva je odmah uzvratila. Trebotić je snažno tukao po golu, ali lopta je otišla nekoliko centimetara pokraj vratnice.

Mišić najbolji Lokos na terenu

Nakon kratkog odmora, Dinamo je nastavio u žestokom tempu i to im se isplatilo u 59. minuti. Lokosi su izgubili loptu u napadu, Veselinović je povukao kontru, "slomio" svog čuvara Barbarića i ubacio na 11 metara gdje je spremno čekao Hernan Figueredo.


Ivković je bio na rubu sloma, ali u 68. minuti Petar Mišić postigao je pogodak koji je Lokosima donio nadu. Bivši igrač Cibalije fantastičnim je potezima izludio protivničku obranu, došao na 20 metara od gola i prekrasnim udarcem pogodio ispod prečke.

Tri minute kasnije - totalna ludnica! Mišić je odličnom dubinskom loptom u kazneni prostor proigrao snažnog Marija Šituma, koji se na djelić sekunde oslobodio svog čuvara i prebacio protivničkog vratara. Lokosi su u tom trenutku napravili čudo, ali što je najvažnije držali su vizu za 3. pretkolo Europa lige.

I onda, u 82. minuti, obrana Lokosa ponovno je kiksala. Coto je opalio iz slobodnjaka, lopta se od stative odbila ravno u noge Veselinoviću, koji je po drugi put na utakmici natjerao vratara Lokomotive na kapitulaciju. Lokosi su u posljednjim sekundama imali veliku šansu za izjednačenje, ali nitko nije popratio Chaginu povratnu loptu na pet metara. Sudac Kevin Clancy nedugo zatim označio je kraj utakmice, a igrači Lokomotive u suzama su popadali na maksimirski travnjak.

Lokomotiva - Dinamo Minsk 2:3

Stadion: Maksimir

Glavni sudac: Kevin Clancy

Sastavi:

Lokomotiva: Picak - Matas, Barbarić, Mesarić, Musa, Bručić, Mrzljak, Chago, Šitum, Mišić, Trebotić

Dinamo Minsk: Sulima - Politevič, Veretilo, Kontsevoi, Nikolić, Bykov, Danilov, Figueredo, Stasevič, Veselinović, Carles Coto

Pročitajte više