Novi postupak Uefe, drama u Dinamu! "Moguće je da zbog huligana ne vidimo Ligu prvaka"

Foto: Ranko Šuvar, Damir Krajač / Cropix

DRAMATIČAN i vjerovatno posljednji apel uputili su iz Dinama. Za utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Šerifa u Maksimiru UEFA je pokrenula postupak. Razlog je dobro poznat, a to su rasističke poruke upućene Zdravku Mamiću.

"Lige prvaka neće biti ako će se nastaviti sa ovakvim ponašanjem navijača. Na žalost to je tako. Može momčad izgledat sjajno, možemo se svi složiti da je ovo u možda u zadnjih 15 godina najbolja momčad, ali na žalost moguće je da zbog 340 evidentiranih huligana Dinamo neće biti sudionik Lige prvaka ili će se igrati pred praznim stadionom", poručio je direktor Dinama Tomislav Svetina. Iako je, po riječima delegata, klub iz Maksimira poduzeo sve - dio navijača sa sjevera je vrijeđao tijekom cijele utakmice, dodao je Svetina.

"Dinamu prijeti sankcija, postupak po prvoj kazni još nije okončan još se mora završiti žalbeni postupak, a već je pokrenut novi disciplinski postupak zbog rasističkog ponašanja navijača gdje je točno navedeno u kojoj minuti i koja grupa na kojem dijelu stadiona je navijala", ističe Svetina.

Inače, prodaja karata ide odlično i sutra se za prvu utakmicu play-offa protiv Austrije iz Beča očekuje pun stadion. Gostujući navijači imaju pravo na 1.700 ulaznica, a tek će se sutra znati koliko će njih posjetiti Maksimir.

Pročitajte više