Novo maksimirsko razočaranje: Dinamo bez pobjede protiv Moldea

Foto: Index, Hina

DINAMO je odigrao 1:1 protiv norveškog Moldea u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Na Maksimiru pred svega par tisuća gledatelja, hrvatski prvak je još jednom razočarao i u šestoj utakmici sezone četvrti put ostao bez pobjede.

Strijelac za Dinamo bio je Henríquez (18), a za Molde je zabio Kamara (21). Potez večeri, iako sramotan, bio je srednji prst Machada maksimirskoj publici zbog zvižduka na račun njegove igre.

> Pogledajte Machadov srednji prst Dinamovim navijačima

Mamić je od prve minute krenuo sa čak šestoricom defanzivaca, iako je opreznu taktiku zakamuflirao u ofenzivnijih 3-4-1-2. Sigali i Pivarić odradili su svoje najbolje minute ove sezone, no napadi "modrih" koje su vodili braniči većinom su se raspadali ispred protivničkog šesnaesterca. Soudani je promašio dvije velike prilike, a ostatak lopti nije prolazio kroz čvrsti norveški blok.

Dinamo je rano došao do prilike za vodstvo, već u 3. minuti nakon ubačaja s lijeve strane, Soudani je primio loptu između dva braniča, ali je s 12 metara pucao pokraj gola. No, u 18. minuti su "Modri" ipak poveli. Pivarić je odlično ubacio s lijevog boka, a Henríquez glavom pogodio mrežu.

Vodstvo hrvatskog prvaka trajalo je manje od tri minute, a pogodak je pao na sličan način. Linnes je ubacio s desnog boka, a Kamara iz blizine zabio za 1:1.

U drugom poluvremenu Dinamo je bio još bezopasniji, a u 65. minuti uslijedio je i konačni slom nakon salvi zvižduka s tribina zbog slabe igre nekih igrača. Najteže je to palo Machadu, kojeg je Mamić izvadio iz igre i uveo Marka Roga.

Prilikom izlaska s terena Machado je pokazao srednji prst navijačima, a sudac Gumienny mu je zbog nesportske geste pokazao crveni karton. Srećom po Dinamo, Machado je već bio zamijenjen pa Dinamo nije ostao s igračem manje. Ništa više nije moglo vratiti domaće u život.

Molde je u drugom dijelu imao dvije velike prilike. U 67. minuti Mostroem je promašio stopostotnu priliku nakon ubačaja s lijeve strane i loše reakcije Dinamovih braniča. U 87. minuti, nakon odlične kontre gostiju Elyounoussi se spetljao pred Dinamovim golmanom Eduardom.

Zanimljiv je podatak da su Norvežani imali loptu u posjedu više nego Dinamo, 52% vremena, a uputili su i udarac više u okvir gola (2:3). Oba Dinamova udarca bila su Henriquezova, Soudani je triput promašio, a Ademi, Pivarić i Machado po jednom.

Uzvrat je 4. kolovoza u Norveškoj.


DINAMO - MOLDE 1:1

DINAMO: Eduardo, Šimunović, Sigali, Taravel (Fernandes, 73), Matel (Ivo Pinto, 56), Ademi, Machado (Rog, 64), Pivarić, Pjaca, Henriquez, Soudani.

MOLDE: Horvath, Linnes, Toivio, Forren, Rindaroy (Gabrielsen, 80), Mostroem (Flo, 72), Hussain (D. Hestad, 67), Singh, Hestad, Elyounoussi, Kamara.


Pročitajte više