O sramotnom Strahonjinom suđenju bruji Europa: "Takve suce treba izbaciti"

Foto: Guliver Image/Getty Images

POSLJEDNJE kolo grupne faze Lige prvaka obilježile su velike pogreške sudaca, a na "crnoj listi" su se našli i hrvatski suci.

Marijo Strahonja i društvo osramotili su se na utakmici Marseillea i Borussije. Najprije je Marseille izjednačio iz čistog zaleđa u kojem se našao Souleymane Diawara, a zatim je Borussia, koja je lovila pobjedu za osminu finala, oštećena i u 86. minuti kada je Strahonja napravio veliku pogrešku i umjesto jedanaesterca za Nijemce nakon prekršaja na Robertu Lewandowskom, dosudio faul u napadu.

"Da sam tijekom utakmice vidio što se dogodilo, ne bih ostao tako miran", prokomentirao je trener Borussije Jurgen Klopp koji se ipak na kraju radovao budući da je njegova momčad protiv Marseillea i Strahonje slavila s 2:1.

Suce je kritizirao i njemački Bild...

"Sreća je što je za naše klubove sve završilo dobro, no sigurni smo u jednu stvar - ove suce i njihove pomoćnike definitivno ne želimo u nokaut fazi. Takvi suci ne zaslužuju pet tisuća eura plaće", piše Bild, a i mnogi drugi europski mediji u nevjerici izvještavaju kako su griješili Hrvati na Velodromeu.

Pročitajte više