Olimpico će gorjeti: Roma preko Intera za rimsko finale Kupa; Kovačić nestao u drugom dijelu

Foto: Guliver Image/Getty Images

RIMSKO finale na rimskom stadionu 26. svibnja! Rezultat je to uzvratne utakmice polufinala Kupa u Milanu, jer Lazio je još ranije eliminirao Juventus. Roma je u prvoj utakmici u Rimu pobijedila Inter 2:1, a ponovila je uspjeh i na Meazzi, slavljem 3:2.

Stramaccioni, koji nakon ovog neuspjeha, prema pisanju talijanskih medija odbrojava zadnje dane na klupi Intera, sigurno nije slutio takav epilog nakon sjajnog početka njegove momčadi: Inter je zasluženo poveo u 22. minuti, kada je Rocchi petom asistirao Jonathanu, a ovaj s ruba kaznenog prostora zabio za 1:0.

Rezultat koji je Inter vodio u finale bio je sve do 55. minute, kada na scenu stupa mladi (22)Mattia Destro, koji s dva gola, u 55. i 69. minuti donosi kapitalnu prednost gostima. Torosidis 15 minuta prije kraja sjajnim golom iskosa u suprotne rašlje donosi velikih 3:1 za Romu, a Alvarez uspjeva tek rezultat učiniti manje ružnim za Inter.

Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu za Inter, ali je neusporedivo bolji i "prisutniji" bio u prvom dijelu, kada se istaknuo s nekoliko sjajnih asistencija. U drugom, "run n' gun" dijelu, potpuno se izgubio. Roma će u finalu protiv Lazija loviti rekordni, 10. kup, dok je Lazio u ovom natjecanju slavio pet puta.

Kovačić dobio solidnu trojku

Goal. com je ocijenio Mateo Kovačić s trojkom. "Kovačić je u suradnji s Cambiassom pokazao lijepu viziju u igri, pogotovo u uvodnom dijelu utakmice", piše Goal.com

"Imali su njih dvojica i nekoliko upotrebljivih okomitih lopti, ali je s vremenom ta dobra vizija iščeznula", stoji u opisu igre hrvatskog veznjaka. Najbolji igrač utakmice je bio Romin Mattia Destro, inače strijelac dvaju Rominih pogodaka, koji je za svoju izvedbu zaradio četvorku.

 

Pročitajte više