Osim: Regionalna liga je primamljiva, ali život je još primamljiviji

REGONALNI nogometni čelnici prisiljeni su još jednom prokomentirati ideju regionalne lige nakon što su se mediji raspisali o sastanku u Budvi sredinom rujna na kojem je navodno bilo riječi o osnivanju lige već 2015. godine.

> I Crnogorci demantiraju regionalnu ligu: "Tko bi garantirao sigurnost?"

> Tole Grobar: Srbija ulazi u Regionalnu ligu tek kada nestanu neredi s balkanskih stadiona

> Pakleni plan UEFA-e: "Balkanska liga" kreće 2015. godine?

Hrvatski, srpski i crnogorski čelnici saveza već su demantirali glasine, navodeći kako se radilo o neformalnim razgovorima na temu regionalne lige. Ideja je u zraku već godinama, a razgovori na tu temu traju već mjesecima. Nedavno se uključila i UEFA, što je ideju odjednom pretvorilo u projekt.

Još jedan sudionik sastanka je i legendarni jugoslavenski trener Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FS BiH.

"U Budvi nije bilo nikakvog tajnog sastanka. Nitko nije dozvolio takvu ligu niti postoji plan UEFA-e za to. Valjda bismo se prvo između sebe trebali dogovoriti, pa tek onda ići kod UEFA-e", rekao je Osim za Oslobođenje dodavši: "Ne možeš više ni popiti piće s nekime, a da to ne nazovu tajnim sastankom".

Nema više dobrih stadiona koje bi Zvezda, Partizan, Hajduk i Dinamo napunili

Prvi čovjek nogometa susjedne države ipak smatra kako regionalna liga nije loša ideja.

"To se pitanje stalno povlači. Financijski, ta bi liga bila jako dobra, ali ne za sve. Bilo bi lijepo da opet dođu Zvezda, Partizan, Dinamo i Hajduk, da napune stadion... Ali nema više tako dobrih stadiona za napuniti. Najveća prepreka je sigurnost. Možemo se mi dogovoriti, ali nikad ne znaš što je u glavi nekome na tribinama. Liga je primamljiva, ali život je još primamljiviji i on jako puno košta. Kamo sreće da možemo napraviti takvu ligu, bilo bi dobro za sve, ali vjerujte, u Budvi nije bilo riječi o tome", zaključio je Osim.

Pročitajte više