Perasović: Ljut sam i razočaran, predali smo se!

Foto: Hina

HRVATSKA je izgubila od Gruzije u 5. kolu Eurobasketa. Na oproštaju od Arene izabranici Velimira Perasovića poraženi su 71:58.

> Blamaža za kraj: Gruzija srušila Hrvatsku!

> "Budemo li ovako igrali u osmini finala nemamo nikakve šanse"

"Odustali smo u posljednjoj četvrtini. Nismo bili agresivni, nismo imali snage", rekao je u uvodu Perasović.

"Ljut sam i razočaran. Više razočaran, jer mislim da nemamo pravo odustati boriti se i da nemamo pravo dopustiti da Gruzija u zadnjih nekolio minuta vidi ekipu koja se predala. Ljudi koji su gledali utakmicu u dvorani i preko malih ekrana također su vidjeli ekipu koja se predala. Zato sam ljut i razočaran, ali ne samo na igrače nego i na sebe jer sam mislio da se to ne može dogoditi", rekao je Peras.

"Ono kad se predaš - to je najgore što možeš učiniti"

Igrači su pokunjeno odjurili prema svlačionici, a tamo ih je dočekala jezikova juha.

"Rekao sam igračima u svlačionici; možemo mi izgubiti, možemo mi odigrati loše, to potpuno razumijem jer sam i sam bio igrač, znam kako to izgleda kad nemaš svoj dan, ali onog momenta kad se predaš to je najgore što ti se može dogoditi".

"Ova utakmica ništa ne mijenja što se tiče naših ambicija, ali očito smo puno lošiji nego što to mislimo. Ako želimo nešto napraviti, moramo igrati puno bolje", dodao je izbornik.

Zvižduci su bili opravdani

Bio je to tužan prizor. Nešto više od 6 tisuća okupljenih zvižducima je ispratilo Hrvatsku prema završnici turnira u Francuskoj. Kemija o kojoj su danima pričali igrači jednostavno je nestala, ako je uopće bilo povezanosti.

"Zaslužili smo zvižduke, nemam nikakve zamjerke. Borili smo se do posljednjih nekoliko minuta, analiza će pokazati jesmo li mogli bolje, ali sve u svemu razumijem zvižduke. Ova utakmica nas je dobro tresnula u pod i svjesni smo toga da ukoliko malo odustaneš, ne da te svatko može pobijediti, nego te može pregaziti".

Pročitajte više