Petra Martić za Index uoči OI: Nemam uzor, vrijeme je da ja postanem uzor

U RAZGOVORU za Index najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić govorila je o Londonu i svojoj budućnosti...

"Znam da me na televiziji ljudi baš nemaju prilike gledati pa ću pokušati  se predstaviti ovako. Zna se da sam vrlo temperamentna tenisačica i da sam u prošlosti znala razbijati rekete, međutim kako vrijeme prolazi i kako sazrijevam to se sve rjeđe događa. Ipak, vidim taj svoj temperament kao prednost u odnosu na druge tenisačice", rekla je Martić.

"Kako bi opisala sebe kao tenisačicu. Pa možda najbolje da sam "all-arounder", dakle svestrana, a samim time i vrlo neugodna za ostale tenisačice koje iskreno ne vole igrati protiv mene. Kada bi preko noći željela dobiti neku tenisku kvalitetu onda bi to bila moć koncentracije Marije Šarapove", dodala je.

"Trenutno nemam nekog teniskog uzora, uskoro bi ja trebala postati nekome uzor", rekla je uz osmijeh pa nastavila:"Da vam iskreno kažem uvijek sam se divila Justin Henin. Imponira mi i spomenuta moć koncentracije Šarapove i agresivnost Serene Williams", spremno će.

Petra je nedavno igrala osminu finala Roland Garossa što joj je najveći uspjeh u karijeri...

"Istina i vrlo sam ponosna s tim, iako znam da se ne smijem zadovoljiti s time. Uoči zemljane sezone osjećala sam se vrlo nesigurno, međutim kada je počela shvatila sam da mogu dobro igrati. Roland Garross je došao u pravo vrijeme, osjetila sam se samopouzdano, a istovremeno i opušteno, a to je najbolja kombinacija. Rezultat je bio sjajan i samo se nadam da mogu tako nastaviti", dodala je za kraj.

Na današnjoj je press konferenciji najavila odlazak na OI, najavivši kako unatoč neiskustvu neće podignuti bijeli zastavicu. Ovo su joj prve Olimpijske igre, mnogi će reći pravi temelj za one četiri godine kasnije u Brazilu.

"Pokušat ću pristupiti Olimpijskom turniru kao svakom drugom, čula sam puno priča, ali zaista ne znam što me očekuje. Iskreno, ove Olimpijske igre doživljavam kao priliku da se naučim i steknem iskustvo, ali naravno da ne mislim izvjesiti bijelu zastavicu, ne bi u protivnom ni išla. U pravilu iznenadim kad  se od mene ništa ne očekujem tko zna, možda tako bude i ovaj put", rekla je Martić.

Pokušala je prognozirati rasplet u muškom i ženskom dijelu turnira te rezultate hrvatskih predstavnika.

"Iako je konkurencija u ženskom tenisu jako velika i gotovo svatko može osvojiti, prednost dajem Šarapovoj, ona je moj favorit, iako je Serena osvajanjem Wimbledona pokazala kako opasna može biti. Što se muškaraca tiče, vjerujem Rogeru Federeru. On još nema olimpijsko zlato, a vrlo je motiviran povratkom na prvo mjesto ATP ljestvice. On je logičan odabir. Ako govorimo o našim tenisačima, onda možda najbolje izgleda Marin Čilić. Karlović se oporavlja, a Ivan Dodig ima igru na travi, međutim teško je predvidjeti kakav će se pojaviti", objasnila je.

Martić tek treba osvojiti prvi WTA turnir, a nada se kako će u budućnosti imat priliku igrati i na hrvatskom tlu.

"Kao što je poznato oš nisam osvojila ijedan turnir i nadam se da će to biti vrlo brzo. Jednom sam bila dva gema udaljena od naslova, nažalost nije išlo. Vjerujem u sebe i svoje kvalitete i mislim da se ne trebam brinuti oko toga.  Da, bilo bi lijepo osvojiti naslov i igrati na nekom hrvatskom WTA turniru. Nadam se da će netko znati prepoznati priliku i organizirati ženski turnir u našoj domovini", rekla je.

U Londonu joj neće biti dosadno, pratit će i ostale hrvatske sportaše...

"Sportska borilišta vrlo su udaljena međusobno i bit će mi teško sve pohvatati i pogledati. Nadam se da ću barem uspjeti gledati rukometaše, njih tradicionalno pratim", dodala je za kraj.

Pročitajte više