Počele kvalifikacije za Ligu prvaka: Hat-trick u prvoj utakmici nove europske sezone

Foto: Screenshot

ARMENSKI Shirak je prva ekipa koja je upisala pobjedu u novoj sezoni europskih klupskih natjecanja.

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka Shirak je sa 3:0 porazio Tre Penne iz San Marina, a hat-trick postigao je Ismael Beko Fofana, 23-godišnji Bjelokošćanin, nakon što je njegov suigrač već u 11. minuti promašio jedanaesterac. Gosti nisu niti jednom pogodili okvir gola, pa se čini da će uzvrat biti samo odrađivanje posla.

U 2. kolu pobjednik igra s beogradskim Partizanom.


U kasnijoj utakmici Lusitanos iz Andore i Streymur s Farskih otoka odigrali su 2:2 u utakmici s tri penala. Domaći su poveli iz prvog u 24. minuti, pet minuta kasnije povisili, a onda promašili jedanaesterac u drugom dijelu. Gosti su smanjili u 67., a dvije minute kasnije iskoristili svoju priliku s bijele točke za 2:2.

Azerbajdžanci zakoračili u 2. kolo Europa lige

Počele su i kvalifikacije za Europa ligu, u kojoj se ove sezone natječu tri hrvatska kluba, Hajduk, Rijeka i Lokomotiva. Njihovi mogući protivnici u 2. kolu svoje utakmice igraju u četvrtak.

Predstavnici Azerbajdžana imali su uspješnu večer. Karabakh je s 1:0 u gostima porazio Metalurg Skopje, a Khazar Lenkoran s igračem manje izvukao je 1:1 na Malti.

Drugo kolo osigurao je švedski Gefle s 3:0 kod estonske Narve, a Velški Bela Town je s 1:0 slavio protiv drugog estonskog predstavnika Levadije.

Pročitajte više