Pogledajte čudesni preokret Philadelphije: Povratak iz mrtvih u derbiju Pennsylvanije!

POČELO je doigravanje u NHL-u, najjačoj hokejaškoj ligi svijeta. I to na kakav način - fantastičnim derbijem Pennsylvanije između Pittsburgha i Philadelphije.

Četvrta momčad Istočne konferencije, Penguinsi, nakon prve trećine su imali ogromnih 3:0 protiv Flyersa (peta momčad Istoka u osnovnom dijelu sezone) i uspjeli su izgubiti, 3:4 u produžetku.

Sidney Crosby, Tyler Kennedy i Pascal Dupuis izbušili su gostujućeg vratara u prvih 20 minuta, ali nakon toga su stali, a Philadelphia ubacuje u brzinu više i dvama golovima Daniela Brierea i jednim Braydena Schenna dolaze do izjednačenja.

Veliku pobjedu i vodstvo 1:0 u seriji do četiri pobjede gostima je u trećoj minuti produžetka donio češki napadač Jakub Voraček.


Uzbudljivo je bilo i na Zapadu, gdje su Vancouver Canucksi, najbolja momčad regularnog dijela sezone i prvi nositelji Konferencije poraženi na svom ledu od Los Angeles Kingsa. Presudio je napadač gostiju Dustin Penner, tri minute i 14 sekundi prije kraja treće trećine pogotkom za 3:2. Izvadili su vratara nakon toga Canucksi, što momčad iz Los Angelesa koristi preko Dustina Browna koji pogađa praznu mrežu.

Nashville je kod kuće slavio protiv Detroita 3:2, na krilima 21-godišnjeg napadača Gabrieal Bourquea, koji je u svom debiju u doigravanju zabio dva gola. Priključio mu se Gaustad svojim prvim golom u karijeri u play-offu, a važnu ulogu s 35 obrana u pobjedi Predatorsa imao je i finski vratar Pekka Rinne.

Inače, ovo je treći put da Nashville i Detroit igraju u doigravanju, a u obje ranije serije kao pobjednici su izaši Red Wingsi.

U petak sinoćnji protivnici nastavlju s dvobojima, a domaćini će opet biti Pittsburgh, Vancouver i Nashville.

Pročitajte više