Pogledajte kako su Štimca dočekali u Mostaru: Najavio je osnivanje reprezentacije Hercegovine

Foto i video: Hercegovina.info

IGOR ŠTIMAC je izbornik - misionar. On u zatišju kvalifikacija ne obilazi samo reprezentativce u njihovim klubovima, već na turnejama po regiji širi mir i dobro, dijeli kopačke i lopte i nudi reprezentaciju od Vukovara do Mostara.

Ovih dana izbornik je gostovao u Hercegovini. Njegov posjet izazvao je, naravno, veliku pozornost. Štimac se najprije zapustio u mostarski ogranak udruge Uvijek vjerni.

"U Mostar sam došao ciljano. Na ovim područjima je silna masa navijača Hrvatske i želio sam se družiti s njima. Donio sam dres s posvetom", rekao je Štimac za portal Hercegovina.info.

"Već sam mnogima na svom Facebook profilu odgovorio da mi je u planu zaigrati ovdje s reprezentacijom. Moramo imati u vidu i Hrvate u BiH ligi, međusobna utakmica bila bi sjajan početak.Termin bi trebao biti nakon završetka prvenstva, ali tehničke stvari ipak moram prepustiti vodstvu HNS-a. Možda bi mogli odigrati utakmicu reprezentacije HNL-a protiv reprezentacije hrvatskih klubova iz Hercegovine. Uglavnom nadam se da ćemo odigrati utakmicu negdje u Hercegovini"

Domaćini su priliku iskoristili da upoznaju izbornika s problemom zabrane isticanja zastave s grbom Herceg-Bosne na utakmicama reprezentacije. Poicija je naime navijačima znala oduzimati neslužbene zastave, kakva je i ova Hrvata iz BiH .

Štimac je nakon navijačke udruge posjetio bolnicu i Dom Sveta obitelj.

Pročitajte više