Posljednje informacije iz svlačionice: Iličević i Dudu u prvih 11?

Foto: Index 

S NESTRPLJENJEM se očekuje početak utakmice na Islandu (20 sati), utakmice koja je u mnogočemu novi početak za reprezentaciju Hrvatske. U pitanju je borba za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je propustila Južnu Afriku i plasman u Brazil je imperativ. Davor Šuker kaže i - pitanje egzistencije. Play off će odrediti put hrvatskog nogometna u narednih nekoliko godina. Iako Niko Kovač tvrdi da je on "samo izbornik Hrvatske", i da nije došao popravljati narušene odnose u nogometu, ne mora značiti da u slučaju neuspjeha neće ponijeti dio krivnje. Na leđima novi izbornik ipak nosi teret katastrofe koju je Hrvatska proživjela posljednjih godinu dana. No, on se ipak želi baviti samo nogometom. Žele i oni koji prate reprezentaciju, iako to zna biti jako teško. Dok smo u kvalifikacijama gledali Štimčevu Hrvatsku, na trenutke smo se osjećali kao da gledamo Dinamo. Navijate, ali ogorčeni jer znate za koga. 

Neprirodni pakt Mamića i Štimca brzo je propao te ga brzo treba i zaboraviti. Kovač je došao pospremiti nered. Obećao je da će njegova Hrvatska biti prije svega, organizirana, a stožer neovisan. Kovač ima povjerenje, ali i veliku odgovornost.

Proteklih je dana puno razgovarao s najiskusnijim igračima, ali ne očekuje samo od njih da izbore SP. 

"Sve radimo planski. Nema mjesta improvizaciji", poruka je Kovača koji će, ako je suditi prema posljednjim informacijama s Islanda, itekako riskirati s početnom postavom.

Među starterima je, prema izvorima bliskim svlačionici, Ivo Iličević. Iako više od godinu dana nije odigrao kompletnu utakmicu, izbornik mu vjeruje, a to mu je do znanja dao već na prvom treningu. Vjeruje i Pranjiću koji bi trebao krenuti na lijevom beku, a nazad ostaje i Darijo Srna. Modrić i Rakitić bit će na mjestu defenzivnih veznjaka, sa zadatkom da što više lopti distribuiraju na krila, Iličeviću i Perišiću. Prema našim saznanjima iza Mandžukića igrat će Eduardo, premda je u uigranoj kombinaciji i Perišić. 

I navijači vjeruju Pranjiću! 

U velikoj anketi Indexa pitali smo i vas, kako bi trebala izgledati Kovačeva momčad. Iako su razlike u odgovorima gotovo neznatne, valja rezimirati rezultate više od 14 tisuća glasova.

Vaš sastav Hrvatske izgleda ovako: Pletikosa - Vrsaljko, Lovren, Ćorluka, Pranjić(Šimunić) - Modrić, Kovačić, Srna, Rakitić, Olić - Mandžukić.

Interesantno, gotovo se na svim pozicijama vodila velika bitna. Lovren i Ćorluka osvojili su borbu za stoperski par sa 26.17 posto glasova. Čak 26.10, samo 0.07 posto manje dobili su Ćorluka i Šimunić. Pranjić je lijevom beku dobio je 25.44 posto glasova, identično koliko i Šimunić, dok je Ćorluka treći s 25.36. Na mjestu desnog beka, za 0.02 posto pobijedio je Šime Vrsaljko. Drugi je Ćorluka s 25.16, a treći Srna s 25.02. Na koncu, posebno je uzbudljivo bilo u veznom redu, gdje su svi rezultati bili u 0.46 posto. Četvorka Modrić, Kovačić - Srna, Rakitić, Olić osvojila je prvo mjesto s 25.26 posto glasova. 0.10 više od u kojem umjesto Srna i Olića, uskaču Eduardo i Perišić. 

>>> Pratite posljednje vijesti iz Reykjavika na Indexovoj temi. 

Pročitajte više