Poslovni genij Rodgersa: Ochou platili tri milijuna funti, a odbili ga dok je bio besplatan

Foto: Hina

NAKON što mu je prošle sezone u fotofinišu Manchester City pokupio naslov prvaka pred nosom, Liverpool ove sezone nije ni sjena momčadi od lani. Naravno, nitko nije ni vjerovao da će se tek tako moći nadomjestiti veličina i kvaliteta jednog Luisa Suareza, no da će silni milijuni (150 milijuna) uzalud ulupani u "pojačanja" dovesti Liverpool do bijednog jedanaestog mjesta uoči Božića, u to nisu vjerovali ni najveći pesimisti.
 
Momčad Brendana Rodgersa zaista djeluje jako loše, neuvjerljivo i slabo te je pitanje koliko će još uprava kluba imati strpljenja s Rodgersom.
 
Redsi su u prvih 16 kola Premierliga skupili svega 21 bod, što je za jednak broj odigranih utakmica najmanje još od sezone 1964./65.
 
U tih 16 utakmica poraženi su čak sedam puta, više nego u cijeloj sezoni 2013./14.
 
Na gostovanjima su također sramotni. U 11 gostujućih utakmica imaju samo tri pobjede i čak sedam poraza.
 
U kakvoj su trenutnoj formi pokazuje i podatak da su u posljednjih deset susreta u svim natjecanjima upisali samo dvije pobjede.
 
Ipak, možda najporaznije za sve navijače Redsa odzvanja činjenica da su napadači Liverpoola u posljednja tri nastupa zabili samo jedan gol iz čak 50 upućenih udaraca prema suparničkim vratima.
 
Momčadi Liverpoola očito je potreban ozbiljan remont, a Rodgers je krenuo u proces istog dovođenjem sjajnog meksičkog vratara Guillerma Ochoe. Engleski mediji su objavili da je jedan od najboljih vratara s Mundijala u Brazilu  i dosadašnji golman Malage potpisao za Liverpool.
 
Vrijednost transfera je tri milijuna funti, a kao potvrda katastrofalnog poslovanja kluba s Anfielda ove sezone, činjenica je da je Ochoa još ovo ljeto bio u planu za dovođenje, no tada su od njega odustali iako je bio slobodan igrač. Ovako, kasno paljenje koštat će upravu Liverpoola tri milijuna funti.
 

Pročitajte više