Povelja za ugodan boravak u Poljskoj - Jovanović: Kao ministra zanima me sigurnost naših navijača

U PROSTORIJAMA Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta potpisana je Povelja o suradnji s hrvatskim navijačkim veleposlanstvom.

U ime MZOS-a Povelju je potpisao ministar Željko Jovanović, a ispred FARE-a (Football against racism in Europe) i FSE-a (Football supporters Europe), koji su se odlučili za Regionalni centar mladih iz Rijeke, Zoran Stevanović. Obojica su izrazili zadovoljstvo potpisivanjem, nabrojivši sve prednosti koje će ono donijeti:

"Ovo je vrlo važno uoči Europskog prvenstva. Jasno, sve nas najviše zanima uspjeh naše reprezentacije, želimo da on bude što bolji, a mene kao ministra zanima sigurnost naših navijača", istaknuo je ministar Jovanović:

"Udruga iz Rijeke na neki način je promovirana u nositelja, oni su na sebe preuzeli dio posla koji se tiče smještaja, pitanja prijevoza, zdravstvene skrbi... Što god im zatreba", rekao je Jovanović, ponosno dodavši kako je "ovo nastavak Akcijskog plana u borbi protiv nasilja na sportskim terenima".

"Najlakše je prebacivati krivnju na navijače"



Zoran Stevanović naglasio je kako se sve odvija u sklopu razvijanja politike mladih:

"Od 2005. godine mi detektiramo sve nepravilnosti u hrvatskom nogometu. U tom lancu odgovornosti navijači su zadnja karika i najlakše je prebacivati krivnju na njih za ovakvo stanje. Mi uspostavom ove Povelje želimo navijačima biti na usluzi, kako se ne bi dogodila situacija kao u Austriji, kad je jedan naš navijač preminuo. Nakon Eura nastavit ćemo s navijačkom edukacijom, jer kako je rekao jedan engleski novinar, 'nogomet nas razdvaja 90 minuta, a spaja čitav život' ",kazao je Stevanović.

Na upit jesu li već kontaktirali neke navijačke skupine, Stevanović je odgovorio:

"Marin Mikac, bivši tajnik jedne od naših skupina, u kontaktu je s grupama, pokušavamo ostvariti komunikaciju s njima. Svjesni smo da će u dosta toga oni sami odlučivati, ali mi smo tu da im pomognemo. Imat ćemo kancelarije u Poznanju i Gdanjsku, bit ćemo im na raspolaganju 24 sata dok Hrvatska bude sudjelovala na Euru. Nadamo se do same završnice", zaključio je Stevanović.

Pročitajte više