Prijelazni rok: Dnjipro se oprostio od Kalinića, čeka ga Fiorentina

Foto: Getty Images / Guliver Images

SVAKOG DANA do kraja prijelaznog roka Index vam donosi novosti s ljetne tržnice nogometaša.

Nikola Kalinić u Italiji

Hrvatski napadač Nikola Kalinić ipak odlazi u Fiorentinu! Dugo najavljivani transfer trebao bi biti zaključen u sljedećih 48 sati.

Ukrajinski Dnipro već se na službenim stranicama oprostio od hrvatskog reprezentativca porukom: "Kalinić neće biti u Odessi na susretu 5. kola protiv Šahtara. Otišao je u Italiju potpisati za Fiorentinu".

Ubrzo je ta objava izbrisana sa službene stranice, te se čeka potvrda konačnog dogovora između svih strana.

Kalinić se navodno već oprostio od suigrača i u Italiji će proći liječničke preglede i potpisati ugovor.

Trebao bi naslijediti Marija Gomeza u napadu "Viola", a u klubu ga već čekaju trojica hrvatskih igrača, Ante Rebić, Milan Badelj i Ricardo Bagadur. 

City boljom ponudom kvari posao gradskom rivalu

Pedro Rodriguez već dulje vrijeme želja je Manchester Uniteda, čiji menadžer Louis van Gaal upravo njegovim dolaskom želi nadoknaditi odlazak Angela Di Marije. Prije dva tjedna počeli su pregovori između Uniteda i Barcelone, ali sada se u već skoro dogovoreni posao umiješao Manchester City, koji ima adut u direktoru Txikiju Begiristainu, nekadašnjem igraču i direktoru Barcelone, ali još veći u njegovoj ponudi Barceloni kako će za Pedra platiti više nego gradski rivali.

Još jedan udarac Unitedu: Ramos mu neće učvrstiti obranu, jer potpisuje novi ugovor s Realom

Španjolski mediji pišu kako će u ponedjeljak i službeno biti okončana jedna od najpubliciranijih ljetnih trakavica na tržištu nogometaša, ona o Sergiju Ramosu i njegovom ostanku u Realu/odlasku u Manchester, jer je 29-godišnji branič dogovorio potpis novog petogodišnjeg ugovora s Realom.

Novim ugovorom Ramos će zarađivati 9 milijuna eura godišnje, a nastavak suradnje dogovoren je tijekom nedavne Realove kineske turneje između predsjednika Florentina Pereza, Jose Angela Sancheza, Sergija Ramosa i njegovog brata Renea, koji mu je i zastupnik.

Roma predstavila Džeku i najavila najveće pojačanje u klupskoj povijesti

> Džeko nova Romina "devetka": "Došao sam ovdje osvajati titule"

Eintracht kupio mladog srpskog prvaka svijeta

Mijat Gaćinović (20), dosadašnji član Vojvodine i prvak svijeta sa srpskom U-20 reprezentacijom, nakon sjajne prošle sezone za vojvođanski klub, potpisao je četverogodišnji ugovor za Eintracht iz Frankfurta.

Wolfsburg: De Bruynea žele Barcelona, Real, Bayern i Manchester City, ali čekamo izvanrednu ponudu

Dieter Hecking, trener Wolfsburga, otkrio je kako je njegov belgijski ofenzivni veznjak jedan od najtraženijih igrača u ovom prijelaznom roku, točnije da nema europskog velikana koji ga ne bi htio, ali Vukovi neće pristati na ponudu ispod 50-ak milijuna eura.

Arsenal želi Sevillinog kostolomca i blizu su plaćanja njegove odštetne klauzule od 30 milijuna eura

Grzegorz Krychowiak (25) ostavio je uspomene u vidu tragova kopački na praktično svim zvijezdama Barcelone koje su imale nesreću da budu s njim u duelu tijekom sinoćnjeg dvoboja Seville i Barce za europski Superkup.

Poljskog defenzivnog veznjaka u Tbilisiju su na "nedjelu" gledali skauti Arsenala kako bi procijenili vrijedi li 30 milijuna eura, koliko iznosi njegova odštetna klauzula u Sevilli. Wengeru su predali pozivitivan izvještaj, pa je sada na potezu Arsenalov klupski menadžment.

Pepe potpisuje novi ugovor s Realom

Real Madrid će produljiti ugovor Pepeu do 2017. godine, piše španjolski AS. Pepe bi bio slobodan potpisati s drugim klubom na zimu 2016. da nije došlo do dogovora jer mu na kraju ove sezone ističe postojeći ugovor.

Pepe je u Real stigao 2007. godine. 

Torino ulazi u borbu za Chicharita

Nakon Tottenhama i West Hama, talijanski Torino se uključio u borbu za meksičkog napadača Javiera Hernandeza, poznatijeg kao Chicharito. 
 
Mirror piše kako Torino namjerava posuditi Meksikanca do kraja sezone s opcijom otkupa sljedećeg ljeta. Chicharito se ovo ljeto vratio s posudbe iz Real Madrida te nije u planovima menadžera Louisa van Gaala.
 
Za sada je jedinu službenu ponudu na adresu Crvenih vragova poslao West Ham koji nudi 16.7 milijuna eura za Meksikanca.
 
 Tottenham dovodi napadača Lyona:
 
Spursi su dogovorili dolazak 21-godišnjeg napadača Lyona, Clintona N'Jiea, piše Telegraph. Tottenham će platiti klubu sa Gerlanda 13 milijuna eura odmah, a naknadno će dobiti 2.7 milijuna u bonusima. Nedavno je produljio s Lyonom do 2019. godine te su u klubu govorili kako ga ne namjervaju prodati, ali izgleda da je ponuda s White Hart Lanea bila previše primamljiva za odbiti.
 
Mladom Kameruncu je tako preostalo samo obaviti liječnički pregled i potpisati ugovor. 

 
Kane ostaje na White Hart Laneu
 
Manchester United je navodno pokazao veliki interes oko mladog napadača Tottenhama Harrya Kanea te iako nisu još poslali službenu ponudu Spursi su im poručili da se ne moraju ni truditi jer Kane nije na prodaju, piše Guardian. 
 
Louis van Gaal nakon Rooneya nema neke vrhunske opcije u špici, a poslije utakmice prvog kola protiv Tottenhama je dao naslutiti kako žele potpisati još jednog napadača: "Kad ćemo moći kupiti napadača koji ima jako puno kvaliteta, više od napadača koje imamo onda ćemo ga kupiti", rekao je van Gaal.
 
Daniel Levy, predsjednik Tottenhama također želi potpisati napadača, točnije Hernandeza iz Uniteda, ali zna da bi bilo kakav razgovor s predstavnicima Crvenih vragova doveo do razgovora o Kaneu, a već im je u prošlosti poručio kako mladi Englez nije na prodaju.
 
Bartonu propao potpis za West Ham zbog navijača
 
Joey Barton je bio udaljen jedan liječnički pregled od potpisa za klub Slavena Bilića, ali je West Ham u zadnji trenutak odustao od potpisa zbog negodovanja svojih navijača, piše Mirror.
 
Naime, većina navijača Čekićara počelo je iskazivati svoje nezadovoljstvo mogućim dovođenjem Bartona preko raznih foruma i e-mailova, pa su zbog situacije u momčadi u West Hamu odustali od njegovog dovođenja kaže izvor blizak Mirroru.
 
Također nadodaju kako u klubu smatraju da je Barton jako dobar igrač i da se radilo samo o nogometu da bi se potpis igrača ostvario. Barton je postavio video na svoj Twitter profil gdje je rekao da nema zamjerke prema West Hamu. zahvalio se navijačima i poručio klubu da im želi sve najbolje.
 
 
 
 
City ulazi u igru za Pedra
 
Izgleda da Pedrov odlazak u Manchester United nije ipak siguran jer Marca piše kako Manchester City razmišlja o dovođenju sinoćnjeg junaka Barcelone u europskom Superkupu. 
 
Marca piše kako su predstavnici Citya već kontaktirali Barcelonu i sada razmišljaju o slanju službene ponude. Kako bi se Pedro uklopio u napad Citya nije toliko jasno s obzirom da bi mu konkurencija u napadu bila ogromna s igračima poput Bonya, Aguera, Silve, Sterlinga i društva.
 
 
 

Pročitajte više